Skidlek och skidträning

Barn- och ungdomsverksamheten i Nacka Värmdö Skidklubb omfattar skidlek för de yngsta barnen och träning för barn och ungdomar från cirka 9 år i olika grupper i samarbete med andra skidklubbar inom ramen för Skidallians Stockholm.

VI har en skidlekgrupp (cirka 5-8 år), en teknikgrupp (cirka 9 år och uppåt) och en tävlingsgrupp (från cirka 13 år). I lekgruppen är fokus på lek och att skaffa sig skidvana och kunna hantera skidor och enklare övningar. I teknikgruppen kör vi enklare teknikinriktade träningar, men där övningar anpassas både för de som är ganska  nya på skidor och de som har större tränings- och skidvana. I tävlingsgruppen blir träningarna mer utmanande både i intensitet och teknik.

Varje grupp har 2-4 duktiga ledare, både ungdomar med stor skidkunskap och entusiastiska föräldrar. Utgångsläget är att torsdagsträningarna körs i fristil (skate) men förutsättningarna meddelas från gång till gång.

Skidallians Stockholm

Skidallians Stockholm är ett samarbete mellan skidklubbar i södra Stockholm: Nacka Värmdö Skidklubb, IKJ Haninge, Söders Tyresö, Stockholms Rullskidklubb, Saltsjöbadens IF, Tumba-Mälarhöjden OK och Skogsluffarnas OK.

I först hands omfattar samarbetet gemensamma träningar för barn och ungdomar, Samarbete sker också vad gäller t ex skidläger, skidtävlingar och anläggningsfrågor.

Skidträning vinter

Skidträning torsdagar på Rudan, Haninge kl. 18.30 – 20.00. Samling utanför vagnen där spårkort köps, eller utanför ”stallet” om barmark.

Torsdagen den 9 januari 2020 kör vi säsongens första gemensamma skidträning på Rudan i Haningen. Då snön lyser med sin frånvaro kommer vi att köra barmarksträning med stavar. I samband med den gemensamma träningen ordnar vi också en skidutrustningsbytardag och enklare vallainstruktionskväll denna torsdag.

Skidtävlingar och Söderskidan

Skidklubbarna i Skidallians Stockholm ordnar kvällstävlingar på tisdagar under januari – februari med starttid rullande mellan 18,00-19.00. Se länk för mer information: https://idrottonline.se/IKJHaninge/soderskidan

Obs! Vill man åka Söderskidan så behövs det fungerade ”emiTag transponder” (”chip”) och nummerlapp. Inom NVSK så koordineras detta av Erik Björelind. Kontakta Erik (erik@nvskidor.se) för frågor kring detta.

Det ordnas också en hel del ungdomstävlingar i Stockholm och Uppland. Ett urval presenteras i Stockholms Skidförbunds tävlingsprogram:

Skriv gärna ut och sätt det på kylskåpsdörren!

Helgen den 18-19 januari 2020 är NVSK med och arrangerar distriktsmästerskap i Stockholm (DM). Det brukar vara roliga och spännande tävlingar för både stora och små!

Den 2 februari 2020 går NVSK:s eget lopp Lilla Värmdöloppet av stapeln. Där vill vi gärna att alla NVSK:are är med!

Det finns också en hel del andra regionala och nationella tävlingar, se mer på TA-skidor via länk ta.skidor.com. Föräldrar ansvarar för anmälan till tävlingar men klubben står för anmälningsavgiften.

Volkswagen och Folksam cup

För ungdomar mellan 13-16 år finns möjlighet att tävla tillsammans med andra klubbar för Stockholms distriktet i de nationella tävlingarna Volkswagen cup (13-14 åringar) och Folksam cup (15-16 år). Mer information om detta kan du få av din tränare.

Säsongsavslutning skidtävlingar – Lilla skidspelen i Falun

Vi avslutar säsongen med deltagande i Lilla skidspelen 21-22 mars 2020 på nationalskidarenana på Lugnet i Falun. Anmälan vi TA-skidor. Vi siktar på att samordna boende och en trevlig lördagskväll i samband med detta.

Länk inbjudan Lilla skidspelen: https://www.lillaskidspelen.se/globalassets/falu-ik-skidklubb—skidor-lilla-skidspelen-2020/dokument/inbjudan-lilla-ss-2020.pdf

Kontaktuppgifter

Frågor om NVSK:s barn- och ungdomsverksamhet kan ställas till Erika Skogsjö (erika@nvskidor.se) eller Stefan Sundell (stefan@nvskidor.se ).

Top