Glasbärning med Kaosmannen!

Denna träningsform har visat sig särskilt gynnsam då klubben tog Guld och Silver i Elitklassen (DM) i rullskidor. Även Sundbybergs IF har visat intresse för denna träningsform då framgångarna uteblivit.

Föreningens Kaosman stod som ansvarig för denna begivenhet någonstans vid Mälarhöjden. Upplägget var enkelt, det skulle bäras glas upp fyra våningar och lämnas över till klanen Nylander. På plats var Klubbmästaren, Erik, Mattias, Victor, Pontus och Andreas. Lasse envisades med att inte närvara vilket uppfattades av de andra som karaktärslöst. Ordförande Lind visade dålig karma och envisades med att hävda att han jobbade av en mobiltelefon medan de övriga slet för NVSK och idén om en framgångsrik lokal skidförening.

Inledningsvis försökte Erik blanda sig i monteringen av glasen men kom snart till insikt att det krävs branscherfarenhet för denna typ av arbete. Klubbmästaren som till vardags sitter på ett kontor visade sig inte höra hemma på en byggarbetsplats. Under arbetets gång tappas ett 12 kilo tungt glas. Ljudet är öronbedövande och arbetet stannade upp. Öven Pontus reagerar över oljudet några trappor ner och undrar om någon dött. Pontus inser att ett dödsfall kan bli en dyr affär och tar det säkra för det osäkra och stämplar ut samtliga deltagare i stämpelklockan. Han förklarar att det fans sekunder att tjäna på detta agerande. Om detta är en vanlig dödsorsak bland glasmästare ska vi låta vara osagt. Det visade sig vara glaskrossaren från Piteå (klubbmästare) som inte orkade med arbetsbelastningen och tappat glaset i betongtrappan. Efter detta får Andreas en mindre betungande arbetsuppgift vilket gör att självförtroendet ökar igen. En ny bekantskap var Andreas (ej klubbmästare) som inte varit aktiv sedan Värmdöloppet. Trots sitt ringa intresse i skidåkning i allmänhet och föreningsliv i synnerhet hjälpte han till vilket fick Ordförandes agerande att verka ännu mera egendomligt. Arbetet avslutades med en kraftmätning då 10 meter stålbalkar skulle bäras bort. Dagen avslutades på restaurang där Pontus bjöd frikostigt på husets delikatesser!

På begäran av medlemmarna kommer denna aktivitet att återkomma. Så passa på att vara lite social tillsammans med Kaosmannen och övriga medlemmar. Anmälan till nästa glasbärning görs till Gustaf på 0704-314874!

Lämna ett svar

Top