Förbättringar till Värmdöloppet 2008

Istället för att gå på vägen till vänster om traktorn på bild 1, har vi nu gjort en mjuk nerfart till höger. I åkriktningen blir det tvärt om, så på bild 2 slipper du alltså att gå till höger om lilla Emma.

Den banprofil som ligger utlagd var det ursprungliga förslaget inför 2007. Vi jobbar med olika förslag på bansträckning och kommer inom kort presentera vårt huvudalternativ. Start och mål kommer även 2008 att skilja 300 m. Det kommer alltså att bli ett lite kortare förstavarv för att göra starten smidig. Om vi kommer att inkludera hela ”Ekedalsspåret”, som ligger till höger på kartan, är i dagsläget tveksamt. Om så skulle bli fallet blir det förvisso ett varv mindre, men för motionärer en aning mer krävande banprofil. Snötillgången måste dock vara god om ”Ekedalsspåret” ska vara med. Eventuellt kommer vi åka runt det lilla ”Stentäsket”, för att göra varvningarna lite smidigare.

Vi återkommer med ny karta och banprofil, då ett huvudalternativ är klart.

Lämna ett svar

Top