DM GULD OCH SILVER TILL NACKA-VÄRMDÖ SKIDKLUBB

Kul att vår nya klubb redan nu visar toppform. Ett guld och ett silver med två man på startlijnen, vad mer kan man begära… Å det utan vår Klubbmästare Andreas…
NVSK blir helt klart en klubb att räkna med i vinter.

Olle och Mattias var två i en grupp av fyra som kom loss tidigt i loppet. Anders Johansson från Högsäters GF, årets Värmdölopps-vinnaren försökte tidigt skaka av sig de andra med stenhårda förningar i de slakmotor som fanns. Gruppen på fyra är dock intakt när de närmar sig första varvning. Då tappar Mattias sin vänstra truga. Trots att han ganska snabbt kan få en ny vid varning så blir det en lucka på 40 meter till de andra. Mattias väljer då att gå ner och vila lite bakom Hans Carlssons stora rygg. På andra varvet ökar Anders Johansson tempot lite till och Anders Eriksson, IFK Mora som också funnits med i tätgruppen tvingas släppa. Men Olle biter sig kvar några kilometer till och i mål är han endast en minut efter total vinnaren Anders Johansson vars klubb ej tillhör stockholms distrikt.
Mattias som lämnat Carlsson och slitit sig ifatt Mora-åkaren och börjat ladda för en strid om den totala tredje platsen tappar nu sin högra trugga?? Trots ett fint sammarbete mellan de cyklande och rullskidsåkande delarna av NVSKs supportteam med att fixa en ny stav så får Mattias se sig slagen. Efter målgång träffar vi en glad och nöjd Olle och en något bekymrad Mattias, men när han fått fundera lite inser Mattias att han bara har sig själv att skylla. Något amatörmässigt har han satt på 10,5mm trugor på 9mm stavar.

Resultat under www.sik.org/skidor

Lämna ett svar

Top