Rapport från rullskid-träningen den 11/11

Idag skyller vår käre Mattias på att han låst sig ute… Ska vi sponsra med en extra nyckelkopia och en väckarklocka? Sen är det frågan om det är en styrelsefråga eller modersangelägenhet. Undertecknad lovar att ta upp frågan med Mattias mamma.

Annars lockade denna lite kylslagna dag, där snön hängde i luften, sammanlagt (inklusive en sen Mattias) 8 glada rullskideherrar och en cyklande dam. Trevligt att även denna helg se några nya bekantskaper, Ola med flickvän samt en ny Martin. Alla Martin får vi snart sätta extra epitet på för att hålla isär. Per får väl anses som en gammal bekantskap, även om det var första gången på Sandövägen(?).

Andreas körde lite teknikgenomgångar, och vi försökte alla härma vår duktige pitepojk. Det är inte konstigt att alla vi andra ser upp till vår ”klubbmästare på snö” (trots Andreas relativt måttliga längd) nu när han dessutom går steg tre i skidledarutbildningen. Det blev nästan lite kylslaget när Andreas höll lite teknikteori och vi alla andra blev lite stillastående.

Vi tränade teknik genom att även åka utan stavar i diagonal och stakning med frånskjut. Den som blev ivrigast med att träna teknik måste ha varit Gustaf. Helt på eget bevåg började han träna stakning utan frånskjut utan stavar!

Många nöjda lärjungar, som ser fram mot ytterligare träning, samt även nästa föredrag av Andreas.

Lämna ett svar

Top