Rapport från 3: e adventträningen

Efter några hundra meter in på vägen kom Sture ”filtret” Nordlöf körande med sin kycklinggula Jacka (även vallagurun har köpt en replika) . Jag drog en lättnadens suck då jag insåg att en gladlynt Sture var den enda deltagaren, och att jag skulle komma undan med min sena ankomst. Rullskidåkningen började som vanligt med hästar på vägen och få deltagare. Kanske var det crazy doc. extrapass som hade lockat över deltagare från Söndagens träning. Eller den mest troliga förklaringen att många i NVSK inte låter sig nöjas med sämre än klubbens auktoriserade tekniktränare som anförare.

Jag och Sture stakåker den första milen. Det pratas om det lyckade träningslägret och vilka som var med och vilka som inte var det. I och med detta kände jag mig tvungen att berätta för Sture om baksidorna med att åka till Thailand. NVSK: s elitman och tillika Webansvarige Gustaf hade tillbringat två veckor där och kommit hem med en övervikt på fem kilo. Sture blev förfärad och sa: OJ, OJ, kolhydrater kan ju omvandlas till Fett. Tanken var svindlande för den lätt solbrända och deffade Sture, som ser övervikt som ett dåligt karaktärsdrag och en mänsklig svaghet.

Jag och Sture åker några varv fram och tillbaka på torra vägar och pratar om det mesta och njuter av höstvärmen. När sista backen närmar sig står en häst mitt på vägen och visar tydliga tecken på sjukdom i valnötshjärnan. Jag slutar diagonala medan Sture med sin s.k. förmåga kör på som inget har hänt. Men till och med Sture slutar tvärt när han inser att denna häst är totalt opålitlig och inte bara ett hot mot ryttarens liv utan även mot Stures. När händelsen diskuteras efteråt ger Sture prov på en förbluffande detaljkunskap om hästolyckor med dödlig utgång. Enligt Sture kan en häst utan föraning ta sitt liv genom att springa rakt in i en bil. Tyvärr har detta inte kunnat verifieras genom Ortoped- Pers kunskaper i ämnet. Hur som helst kan en sån suicidalhäst orsaka både sin egen och bilägarens bortgång.

Söndagen den 23/12 blir det ny Rullskidträning då med en trind Gustaf som enligt egen utsago kommer att närvara för att köra bort några gram ris.

Bonusmaterial

Kaosmannen Pontus mattips:

MAT

Pölsa i ”plastkorv” konsumeras med fördel direkt från förpackningen och gärna i firmabilen.

Pölsa eller med ett gammalt ord lungmos är en maträtt bestående av malet eller finhackat kokt kött, oftast inälvor av något slag till exempel lever och hjärta, lök, korngryn samt kryddor som peppar, kryddpeppar, och mejram. Allt detta kokas tillsammans i spadet från köttkoket. Det serveras med fördel med kokt potatis och rödbetor samt ibland även med stekta ägg. Ibland ätes några bitar stekt fläsk till pölsan.

DRYCK

Blåbärssoppa Sagolika. Leverantör: Sagolika Enhet: 1×1000 Ml Jämförpris: 16,67 KR/LIT.
Nackdelar med Pontus tips:

Att äta Pölsa (hjärna) kan enligt konsumentverket leda till en inte obetydlig risk för prionsjukdomar (galna kosjukan).

Vid nästa träning kommer Pontus (Team Fellman) bjuda på Blåbärssoppa och Pölsa. Om DU är hungrig meddela Pontus pontus@nvskidor.se så han vet hur många portioner som skall köpas in.

Lämna ett svar

Top