Alternativträning lockar kaosmannen!

Pontus förklarade att det var som en religiös uppenbarelse när han såg att NVSK även har löpning på programmet. Löpningen har varit en röd tråd genom kaosmannens liv. Vilket sannolikt är genetiskt betingat.

Tyvärr börjar även detta träningpass med dålig kontroll på persedlarna. Vilket är brukligt då Pontus talang ligger på annat område. Pontus ställdes in för ett av sina svåraste beslut någonsin. Antingen springa med sina Lejon Attack (skon var så dåliga att under hela 90- talet blev försvarsmaktens materialförråd endast av med ett par) skor från sin tid som landslagsman i militärlanslaget eller att åka till Fellman Glas & Metall och göra en arkeologisk utgrävning efter ett par Nike från sent 90- tal. Beslutet togs på nostalgiska minnen från en svunnen tid, och skulle visa sig vara katastrofalt för Pontus hälsa. Genom sina upplevelser från sina otaliga Polarexpeditioner, och räddningen av Nitarn i Bruksvallarna, hade Pontus garderat sig med en väl tilltagen taxipeng (500 kr) för snabb hemfärd. Lasse var förvarnad och satt och väntade i sin taxibil med tankar om en extra femhundring till barnens Julklappar.

Efter två steg med sina Lejon Attack börjar stötarna att göra sig påminda. Även om deltagarna sprang på stigar och grusvägar så var marken frusen vilket gjorde att skorna inte kom riktigt till sin rätt. Tempot var hårt men rättvist och efter 2h och 10 min var träningen avklarad och sträckan var ungefär 24 kilometer. När Pontus vänder på sina skor inser han att han i princip sprungit på sina anatomiskt utbytbara innersulor (som för övrigt kan tvättas) de senaste 20 kilometrarna då sulan är bortsliten. När DU sitter och njuter med Julglöggen i morgon och alla andra dagar mellan jul och nyår kan du väl skänka en tanke till att det finns EN i föreningen som inte mår så bra…

Trots smärtande ben inser Pontus att han med stor sannolikhet skulle plattsa i NVSK: s elitlag (består för närvarande av Mattias Ekstrand, Gustaf Wangel och Andreas Johansson). Han beslutar sig för att mitt i ett andetag ringa Mattias för att höra sig för om hans fysiska kapacitet är efterfrågad. Efter 40 min beslutas att ett testrace på rullskidor kanske inte skulle vara någon dum idé, för att klara av detta Välfärdsproblem. NÄR och VAR är fortfarande okänt. Men risken är stor att NVSK: s elitlag kan innehålla Sture ”Filtret” Nordlöf när detta Testrace är avgjort. Då ”Filtret” visat sig vara en av klubbens mera framträdande rullskidsprofiler och en efterfrågad och uppskattad föredragshållare på Televerkets idrottsklubb om hur man åker rullskidor snabbt vid 55 års ålder. Är DU också intresserad av att bli en del av ELITLAGET 2007/ 2008 så håll dig uppdaterad via hemsidan när det är dags för TESTRACE!!!

Lämna ett svar

Top