Kaosmannens löpträning

…men personen i telefonen vägrar att uppge sitt namn utan yrar på om: Olle, PM, backar och maraton-lår.

Jag var nära att slänga på luren då jag tror mig ha en psykofarmaka patient i andra luren men inser att det kan vara kaosmannen som ringer. När jag nu fått klarhet i att det är vännen Nylander som hör av sig avbryts samtalet med en upprörd Pontus som skriker –Polisen är här, jag har inte gjort nått…Sen avbryts samtalet. Jag fortsätter med min frukost och tänker vilken början på en ny dag. Sen ringer det igen och Pontus förklarar nu vad som hänt. Det var en nykterhetskontroll som han åkt in i en lördagmorgon. För det flesta är detta inget att oroa sig för men Pontus däremot fick stora problem. Hans extrem trötthet gjorde det svårt för honom att blåsa tillräckligt hårt vilket gjorde att han bedömdes som icke samarbetsvillig och fick en behandling likt vilken skitbuse som helst i polisens svart vita vardag. Nylander fick lugna ner sig i polisens högra baksäte (där alkoholister för övrigt tillåts spy) innan de inser att personen som sitter där bara är en dum Svensson som varit ute på sedvanlig träning.

Bakgrunden till Pontus samtal är att han varit ute med Crazy doc. och PM Nilsson.
PM Nilsson är en ny bekantskap som deltar på nåder i klubbens aktiviteter. Crazy doc. har gott i godo för honom och förordar hans närvaro p.g.a. hans orytmiska löpstil. Det som kort kan sägas om PM Nilsson är att han är den enda som lyckats spy innan en löpartävling och är politisk chefredaktör på Expressen där illvilliga vänster debattörer gett honom epitetet ”bombhöger”. Efter förra träningspasset har Pontus lärt sig att medtagen vätska är en nödvändighet så han skickade iväg sin fru med en för honom tydlig köporder: Vätskebälte. En ambivalent Anki går in på Runners Store (RS) med oklara köpdirektiv. Efter en timmes vånda köper hon Evy Palms exklusiva gördel som innehåller 5 tvålflaskor i stället för brukliga fyra.

De tre personerna har gett sig ut i mörkret klockan 08.30 för att springa sin numera klassiska runda. Farten är mellan 5.10 till 5.30 i obanad terräng och det rör sig om ett distanspass i skogen. Pontus gör en markant fartökning vilket Olle påtalar men låter honom komma undan med detta då han är nykomling i Olles skog. Peter Magnus (PM) Nilsson och Olle borrar ner huvudet och inte mycket sägs då farten är på 4 min/ km. Crazy doc. gör en bedömning att han måste släppa om 15 min om farten fortsätter i detta tempo. Det de båda deltagarna inte har räknat med är att Pontus har en mental gräns i hjärnan som förhindrar längre pass än 1h och 20 min. När denna gräns passeras får han sina berömda ”maraton-lår” vilket innebär att kaosmannen får en tilltagande smärta i vänster lår som sen sprider sig till ont i rumpan med en tilltagande irritation. När detta stadium är för handen påminner han om vilken kvarters-joggare som helst. Efteråt konstaterar en besviken Pontus att: – Jag var säker på att jag skulle orka… Innan Pontus kollaps var det militär snack som underhöll deltagarna. Det enda Pontus farthöjning resulterade i var att färdvägen förlängdes p.g.a. den höga farten med en sladdande Pontus, som för övrigt var osocial och mådde dåligt. Löptid: 2 h 5 min.

Special Features

Citatet ”Ibland blir allt så fel” gäller även när kaosmannen köper löparskor i Julklapp till sin dam. Anki sågs på Runners Store med en löparsko med storleken 44! På en direkt fråga vems skor det var svarade hon något generat ”det är min man han vet inte vilken storlek jag har”. Tips från NVSK till nästa jul ta reda på i god tid vilken storlek hon /han har så slipper RS en massa merarbete som resulterar i lägre förtjänst!

Ska DU köpa platt-TV försäkra dig om att inte Kaosmannen får tag i dig, eller vet att du har köpt en TV. Att köpa TV kan vara en nog så jobbig upplevelse om man skall vara en medveten konsument. Mattias gjorde misstaget att ringa sina vänner för att få en kontroll mot bästa pris. Den enda som svarade var Pontus som till en början var hjälpsam men blandade sig snart i valet av TV. När köpet var avklarat (Philips 32 LCD-TV) ringer kaosmannen och skriker lämna tillbaka, dåligt köp, ingen USB- port, DU är värdelös, SIBA har bättre pris med 5 kr och avslutar: ”Jag kommer…”. När bruksanvisningen läses igenom noggrant ringer Pontus igen och skriker oförskämdheten och anser att ”Bruksanvisningar är till för nördar”. För att vara säker på att budskapet gått fram ringer han även Roland Ekstrand och upprepar allt han sagt och lite till.

Lämna ett svar

Top