NVSK: s Nyårsträning

Årets sista träning bjöd på allt det där roliga som händer när klubben gör nått tillsammans såsom: hästar, Sture, en full urinblåsa och en överfylld Aladdin ask.

Allt började med ett SMS från min vän och tillika kaosman Pontus. Innehållet var följande: ”Tyvärr ledbruten efter Olles smocka, åker en apelsinrunda idag. Mvh pony”. Kaosmannen och tillika fjälljägaren har mer än någon annan medlem i NVSK tagit del av klubbens aktiviteter under Julledigheten. Som Ni förstår är träningen i NVSK så hård att Pontus nu gått in i väggen, eller på cykelspråk blivit slagen av mannen med släggan. Han ligger hemma som ett apatiskt flyktingbarn. Pontus har de senaste månaderna gått omkring i sin teletubbies-bubbla där träning är det enda innehållet. För mer inf se: http://www.bbc.co.uk/cbeebies/teletubbies/goodies/sounds/sounds.shtml?laalaa

Nästa SMS är från Gustaf och innehåller följande: ”Men kör på. Jag blir sen”. När jag anländer efter en ringa försening på 15 min är HILTI- mannen och Crazy doc. redan på plats och tränar för fullt. Efter den långa nerförsbacken vid Sjön får jag syn på Olle som visat dålig NVSK- moral och kört ifrån HILTI- mannen. Men förståelsen blir större av Olles förklaring som lyder: ”Han hade en Värmdö IF mössa. Jag ville inte kopplas samman med deras ideal”. För er som inte är förtrogna med dessa så kommer här ett klargörande.

”Mobbing (ni har inga ungdomar), hot (om ni inte gör detta så …), kränkningar (vi vill ha era pengar) och trakasserier (hot om polisanmälningar) hör idrotten till. Använd dessa medel gärna mot tidigare medlemmar (med fördel mot skidåkare) för att driva igenom klubbens vilja.”

Efter detta klargörande diskuteras de senaste dagarnas träning med betoning på kaosmannens aktiviteter. Det skrattas gott åt dessa och NVSK: andan infinner sig. Helt plötsligt kommer en gammal bekantskap åkande. Olof Paulsson som är en gammal Vasaloppsräv och en toppåkare i avvecklade Boo IF /skidor. Han kan vara klubbens 100 medlem och hälsas välkommen (inom kort utses klubbens 100 medlem). Han kommer på ett par sönderkörda Pro-Skit Vario och blotta synen av honom gör att varje person med ansvar för Pro-Ski omedelbart skulle givit honom ett par nya rullskidor då han är dålig PR för företaget. Pro-Skit- mannen (Olof) visar upp en sliten exteriör då hans rullskidor skär ihop med jämna mellanrum. Kort därefter kommer Sture ”Filtret” Nordlöf och stämningen stiger yttligare då alla vet att nu kommer mannen som bjuder på sig själv. Efter detta kommer Thai- Gustaf körande utan stavar med en joggande flickvän i Valhalls klubbkläder.

Vid återsamlingen på parkeringen diskuteras dåliga rullskidor. Pro-Skit är inte ensamma utan även Swenor har problem med sina lager (metall) som släpper in fukt som sedan tränger in i bakspärren som sedan slutar att fungera. Kanske kommer ett reportage om detta senare på hemsidan och orkar ni inte vänta kan ni alltid kontakta Anna Kristiansson som har specialkompetens på området. Crazy doc. berättar underhållande historier om vilka medicinska preparat som med fördel kan användas på en svensexa eller mot motståndare i längdskidspåret. Resultatet är ständiga kisspauser eller survival mode tempo (Obs Ordförande Lind går ej på betablockerare, han bara är sån)

Vi lämnar alla parkeringen och håller ett vakande öga på hästhagarna som under de senaste veckorna bjudit på spännande rullskidåkning. Efter några kilometer i sävligt tempo ökar jag farten för att se om Crazy doc. s puls kommer över 120, där den legat stabilt i 30 min och jag misstänker de där betablockerarna igen. Men när tempot skruvas upp till spurtfart får crazy doc. kämpa för att hålla rulle. Rollerna är ombyta när Crazy doc. tar en förning. När vi når Sandö Brygga enas vi i samförstånd att det är distans som skall köras och inte den andres liv som skall offras. NVSK- andan återkommer genast och det pratas teknik och var klubbens norrlänning befinner sig. När vi når parkeringen står Roland Ekstrand med en Aladdinask och bjuder frikostigt. Alla är där med händerna, även Sture som tar för sig och stoppar gördeln full av praliner. Sture tar även bort mellanarket för att komma år det undre lagret med dess trillingnöt. Globaliseringen har nu även nått NVSK då Roland Ekstrand och Ahti Harju åker till Kina för att tävla i klubbens färger i det kinesiska Vasaloppet ( 50 km).

Träningen avslutas med undantag för en person som jag av hänsyn till hans goda renommé inte kan avslöja namnet på, vi kan kalla honom för ”filtret”. ”Filtret” och jag åker iväg och ganska snart står det klart att han försummat att uppsöka ensamheten innan han gav sig ut på sina rullskidor. Då vi åker där bland Sandö vägens alla 15 miljoners residens måste med betoning på måste han uträtta sina behov. För att ge tyngd åt sina behov väver ”filtret” in pisspausen i en historisk kontext. När ”filtret” besökte Danmark passade han på att besöka ön Ven där astronomen Tyko Brahe levde och verkade och tillslut dog p.g.a. en överfull blåsa. Därav ”Filtrets” förtvivlade jakt på en lämplig plats att urinera. Men ”ibland blir allt så fel” gäller även i detta fall då ”Filtret” ställer sig och kissar på infarten till en av Sandövägens alla miljonvillor. När ”Filtret” är klar åker vi vidare för att en än gång möta en häst. ”Filtret” visar sig vara en hästpsykolog och förklarar hästens beteende och träningen avslutas.

RULLSKIDTRÄNINGEN KOMMER ATT FORTSÄTTA 2008!!!
GOTT NYTT ÅR ÖNSKAR NVSK.

Bonus material

Tänk på att alltid uppsöka ensamheten innan rullskidträningen då en krock med en bil kan få katastrofala följder om blåsan är full. Detta är ett aktuell ämne för de som är kampsportsintresserade och är inne på body Contact forum läs mer på:
http://forum.bodycontact.com/viewtopic.php?id=3795&p=3

Lämna ett svar

Top