Rullskidträning när den är som bäst!

gammal tradition med ordentligt med grogg för vissa deltagare och blöjbyte för andra.

Likväl stod 5,1 % av NVSK: arna där på Sandövägen med förväntningar i klass med en ny utgåva av ICA- kuriren. Deltagarna denna gång var Kaosmannen som är synonym med Pontus Nylander. Vilket fortfarande tycks komma som en överraskning för vissa (läs. Pro-skit mannen). Sture ”Filtret” Nordlöf kom, såg och blev frånåkt, vilket kanske inte var så konstigt då han kört ett grispass (T2 var inte med, utan åkte Maserloppet) kvällen innan. Ortoped- Per var som vanligt med och bidrog med roligheter ur den medicinska arsenalen. De där Betablockerarna användes flitigt av läkarstuderande vid salstentor för att prestera bättre.
Crazy doc. syntes inte till utan rykten gjorde gällande att han satt hemma och putsade på en laguppställning till NVSK: s all-star-oldboys-premiumlag. Pro-Skit mannen var där lika trasig och förstörd som alltid. Han lovade nu att köpa kläder för slantarna som han fick då han blev 100 medlemmen i NVSK.

En ny konnässans var David som lockats dit p.g.a. skidforums skriverier om träning i Nacka området. En som fortfarande inte visat sig på den officiella träningen är Ordförande Per Lind. Denna gång hade han giltigt förfall då han skriver på ett s.k. Vasaloppsbrev som skall skickas ut med post till samtliga deltagare i NVSK- bussen. Efter fem dagar av oavbrutet skrivande är ingressen klar och ordf. har omnämnts 23 gånger så det inte råder några tvivel om vem som är det. Vasaloppskorpral Lind har även formulerat sitt eget valspråk (“Din resa mitt ansvar”) för att öka trovärdigheten för resan. Om detta kunde ni läsa på hemsidan innan allt försvann!!!

Det tog ett tag att återsamla alla deltagare då vissa var sena och andra var på plats i tid. Men kl. 10.40 startar den gemensamma träningen i NVSK. Kaosmannen var som alltid glad och såg ovanligt fräsch ut. Detta beror säkert på hans långa skogspromenader med de andra Seniorerna i NVSK. Seniorverksamheten var blivit en stor framgång då alla kan vara med och träffas under lättsamma förhållanden. Sen att aktiviteten riktar sig till en mycket äldre publik tycks uppskattas av många som närmar sig pensionering.

Sture visar den där fina NVSK- andan (påminner om Värmdö IF: s fast i NVSK är den verklig och inte en skrivbordsprodukt från någon uppfinningsrik person på kanslit) och lånar ut ett par Samhallrullskidor till Mattias. Kaosmannen får åka på klubbens Swenorskidor med nya bakhjul. De förra skarihop för någon vecka sen ute vid Stenslätten. Att Swenor använder sig av metallager för att försöka stoppa fukt och smuts är mindre bra om man försöker profilera sin rullskidor som en kvalitetsprodukt från Norge.

David som snart är medlem tar sina första staplande steg på sin Everest rullskidor. Han kämpar på bra då det inte är några noviser som samlats där på Sandövägen. Efter 20 km ger han upp och tackar för sig. Medan vi andra kämpar vidare försöker Pontus sig på en liknelse mellan Mattias rullskidåkning och ett lokomotiv. Kaosmannen själv kämpar på i sin Elofsson kreation som är gjord för –10 grader. Värmen tycks inte besvära Pontus utan han är mer upptagen med att försöka få bort Mattias Oakley radar glasögon. Pontus ser glasögonen som ett försök att stajla. Sen att Kaosmannen åker runt med dåligt slipade stavar och sprätter i asfalten är inget han själv fäster notis om.

När vi åker där på Sandövägen kommer vi fram till backen vid bron där deltagarna möter en stadsjeep i en kurva. Stadsjeepen kan mycket väl vara den som Mattias fick stifta bekantskap med för några kvällar sen. Pro-Skit mannen hade nära till gråten då han förklarade att – Shit han försökte ramma mig. Träningen fortsätter och deltagarna gör allt för att köra ifrån varandra medan Sture åker i sin egen fart och njuter i vintersolen. Vid en vändning blir Sture orolig då Pontus skall låna hans rullskidor. Sture poängterar att lånetiden går ut om en timme och ser ängsligt på när Pontus hoppar på skidorna och är nära att ramla några sekunder senare.

Efter många timmar samlar Pontus mod till sig och börjar en lång monolog om avhållsamhet från alla typer av frestelser. Pontus som ser sig lite som en ambassadör för budskapet ”nobba brass och nubbe” och anstränger sig för att inte verka pretentiös. Han säger med myndig stämma att deltagarna i elitlaget måste leva mer som han gjorde när framgångarna var som störst. Pontus avsluta med att man kan inte hålla på så där med spriten och spänner ögonen i Sture ”filtret Nordlöf. Sture vacklar med blicken och muttrar något om återställare och halstabletter.

Bonusmaterial
Googla: ”nobba brass och nubbe”
Resultat 1 – 10 av ungefär 193 vid sökning efter ”nobba brass och nubbe”. (0.18 sekunder)
Gå längs ner på sidan och se vilket arbete NVSK (Pontus) gör i kampen mot droger i idrotten.

(Pontus inkommer med fler bilder inom kort…)

One thought on “Rullskidträning när den är som bäst!

Lämna ett svar

Top