Kransbindning slutade på SöS

Efter tidigare åthutningar vet Kaosmannen att han skall parkera en bit bort från mitt hus och låtsas dela ut tidningar. Undertecknad, Kaosmannen och Redaktörn sätter av på ett långpass (enl Mattias =”kransbindning”, ”långpromenad”), tidsschemat är tight då civ ing Andréasson möter oss fån Tyresöhållet och ogärna väntar > 1 minut. Efter 3 minuter och 17 sekunder faller Redaktörn, som är en tuff konkurrent till Kaosmannen om plats i Oldboysarnas stafettlag. Omständigheterna kring fallet är oklara men Kaosmannen hävdar att Redaktörn måste ha snavat på en kvarglömd badanka.

Medan Kaosmannen, nu utan färdledare men med Marabous Helnöt i fickan, springer vidare mot mötet med Ingenjörn skjutsar jag Redaktörn till SöS där det verifieras att vänster axel är ur led. Utredningen fördröjs av flera knastriga mobilsamtal från skogen där Kaosmannen kräver vägbeskrivning efter att ha sprungit länge i cirklar ihop med en allt mer uppgiven Ingenjör. Min invändning att prioritera de skadade möts av ringa eller ingen förståelse. Redaktörn slipper denna förnedring då hans kognitioner i det närmaste är helt utsläckta av höga doser Ketogan intravenöst.

På vägen hem från SöS lossnar Cittrans katalysator (som Kaosmannen skulle bytt idag) definitivt, men detta problem överskuggas i höjd med Sickla Köpkvarter av en havererad torkarmotor och jag kör sista biten på känsla och rutin i det strilande regnet.

När jag ringer Kaosmannen för att föreslå att Redaktörn som tröst utses till Dagens Kransmas möts jag av ett fnitter som bara kan vara resultatet av extremt höga endorfindoser efter ett av Kaosmannens längsta irr-pass någonsin. När jag för katalysatorn på tal knäpper han av samtalet efter en summarisk utläggning om tyska bilars överlägsenhet.

Bonusmaterial

Axeln går ur led framåt/nedåt i 95% av fallen. Främre axelluxation sker antingen vid fall med rak arm eller vid upphakning av armen. Axeln är efter luxation i det närmaste orörlig och mycket smärtande. Den skadade håller armen lätt utåtroterat och lite från sidan. Röntgenundersökning samt undersökning av känsel, muskelfunktion och blodcirkulation bör utföras före och efter att axeln åter reponerats till rätt läge.

En halv miljon stockholmare har Södersjukhuset som sitt akutsjukhus och cirka 4 000 personer har sjukhuset som sin arbetsplats. Här finns norra Europas största akutmottagning. Till Södersjukhuset kommer ungefär 90 000 patienter varje år

Ketogan är handelsnamnet för ketobemidon som är ett morfinliknande ämne. Ketobemidon har en kraftigt smärtstillande effekt och används vid mycket kraftiga smärtor

Lämna ett svar

Top