Gammal är äldst

Han förstår att långpasset i Min Skog några timmar senare är en utmaning som han kanske anmält sig förhastat till. Han fumlar iväg ett SMS till mig och fyra löpare har blivit tre.

Kvällen före har ytterligare en junior backat undan då Mälarvattenmannen finner det säkrast att åka rullskidor trots sitt multisportförflutna. Man skönjer en befogad rädsla för Kaosmannen, som deklarerat att inga skall med ”som inte kan lyfta på fötterna”. Om detta kan Redaktörn berätta där han ligger på sjukgymnastens bord för rehabilitering av sin luxerade axel.

Det blir en runda i ett som vanligt accelererande tempo. Kaosmannen lyckas hjälpligt återskapa senaste turen, där han bröt ny mark vid saltis golfbana. Efter 1 tim och 40 min är alla artighetsfraser definitivt slut, förutom då Ingenjörn tillrättavisar en hundägare på ett sätt som säkert kommer ge honom Dagens Ros i Tyresöbladet.
Avslutningen blir hård och det är uppenbart att Kaosmannen haft en skrämmande positiv utveckling i det att hans Marathon-lår gör sig allt senare påminda. Han håller högt tempo på det leriga underlaget sista halvmilen.

Plötsligt faller han och han uppfattar aldrig om jag eller en kvarglömd badanka hade med saken att göra. En allvarligare skada skulle kunna hålla Kaosmannen borta från ett antal större evenemang framöver, särskilt i H35-klassen. Dock verkar han helt obekymrad och ser närmast lycklig ut då han kör hem efter totalt 2 tim och 25 min i skogen.

/Olle E

__________________

Lördagslöpning i NVSK!

Som alltid tränas det löpning på lördagar i Nacka-Värmdö SK. Denna gång deltog Ingenjören, Kaosmannen och Crazy Doc. Klubbmästare Snö kom inte förbi, trots frågor på forumet om klubbaktiviteter. Den som saknade Andreas mest var Kaosmannen som såg fram emot att ge Klubbmästare snö en kraftig smocka i löparspåret. Pontus har en åkomma som gör att han njuter när andra får vika ner sig. Denna egenskap har orsakat Crazy doc. ett långt lidande sedan de bekantade sig med varandra. Kaosmannen konstaterar cyniskt att – jävlar vilken tur den där norrlänningen hade, faan vad jag köttade på, han hade fått vika ner sig snabbt…

Tyvärr har denna träning inte lockat något större deltagarantal. Detta kan tänkas bero på att aktiviteten krockar med kyrkans stavgång som bedrivs på lördagar i Hemmesta och riktar sig mot samma klientel. Dvs. äldre personer som vill röra på sig för att må bra och kunna unna sig det där lilla extra i livet såsom en kanelsnäcka och ett glas med kall mjölk.

Gubbarna sprang den där irrundan som Kaosmannen komponerat själv. Den innehåller mer av torra vägar än Crazy doc. s rundan som söker sig genom träskmarker och vattenhinder. Kaosmannen var harmonisk under intervjun och konstaterar stolt –Killarna gillade min runda. Totalt var dessa gamlingar ute i 2h 25 min och Pontus tyckte det kändes riktigt bra idag då hans s.k. Marathon lår började kännas först efter 2h 10 min.

Under samtalet framkom att Kaosmannen fått markkänning då han halkat på lite björnmossa och ramlat så illa att han tappade luften. Detta fall till trots var han glad och såg fram emot dubbelstakningen på söndag!

Mattias

Lämna ett svar

Top