MarciaLonga

Loppet går i de Italienska Dolomiterna och är 70 km långt. Man passerar 13 byar och det är en fantastisk folkfest med många åskådare och massor med koskällor.
Träningen på hemmaplan har varit snöfattig och sällan. Någon mil rullskidor och 2,5 mil på snö gjorde att vi inte tänkte sikta på förstaplatsen.
Spåret går från Moena via Canazei genom skidstadion i val de Fiemme där Charlotte Kalla strax innan besegrat en slalombacke. MarciaLongaspåret vek aldrig uppför slalombacken som tur var. Efter vändning i Molina så har man en brant stigning till Cavalese och målet.
Det var några grader varmt och ganska svårvallat. Eftersom det är mycket stakåkning vill man inte förlora glid. Solen sken över alptopparna runt omkring, och letade sig även ner på spåret.
Först i mål kom Anders Aukland på 3:09:32. Han följdes av sin bror på 3:12:16. Sedan kom en rackarns massa åkare innan NVSK-åkaren Kjell Wicksell kom inskuttande på 5:29:14. En totalt slutkörd NVSK-åkare var Ove Ramel som stapplade i mål på sina nya skidor på 6:17:44.

Har ni inte testat MarciaLonga. Gör det!

Lämna ett svar

Top