Träning i NVSK en söndag!

Vi i NVSK ser benämningen rullskidklubb som ett hedrande tecken på att den gröna Jägaren uppmärksammat att efter ett år finns det EN till skidföreningar i Stockholm (var för mörkt på Norrortsrullen för att se vilka som deltog). Denna positiva benämning förökar vi leva upp till varje söndag vilket vi även gjorde denna dag. Trots inf. om inställd träning.

Klubbmästare snö ringer tidigt på söndagsmorgon för att höra sig för om vilken söndagsträning som skall bedrivas. Det bestäms att vi skall ge rullskidorna en chans och vi åker ut till Värmdö. Kaosmannen som varit vaken sedan 06.02 har haft många timmar på sig att planera sin kaosdag. Han börjar med försöka övertyga sin fru om vikten av att köpa morgontidningen av en lokal handlare och tar bilen ut till Värmdö. Väl där bestämmer han sig för att åka ut till Nacka Golf och rekognoscera snöläget inför Värmdöloppet. Han är inte själv denna morgon utan Ordförande Lind har också tagit sig till containern för att kontrollera skotrar och hinna andas efter en påfrestande arbetsvecka. Väl där möter husbonden sin dräng och det pratas motorer och gamla bilar och NVSK- andan infinner sig. Kaosmannen inser snabbt att Mattias och Andreas är på väg till Sandövägen för att träna distans utan störande inslag. Han hoppar in i Disel Doris och kör iväg med en överlycklig Ordförande i horisonten.

Samtidigt skyndas det på vid Sandövägen för att hinna iväg innan nått oförutsett inträffar. Precis när vi ska åka iväg kommer han körande och klubbmästaren snö börjar rodnar och får förklara sig för att han inte kom på löpträningen. Ett nattligt SMS från en parkbänk (igen) är inte övertygande… Kaosmannen är nu ännu mer förvissad om vilken skada han skulle ha förorsakat denna flegmatiska norrlänning. Han dunkar Andreas i ryggen och säger – Du hade tur igår, nu hade du inte samma tur va… Nu ska vi kötta på!!! Undertecknad ser att de båda skidåkarna inte är vana att åka under våta förhållanden och tipsar om plastpåsar för att hålla fukt borta. Orden får inte någon att reagera utan vi åker iväg mot Stenslätten. Farten är skaplig och väglaget blött med inslag av snömos. Vi Stenslätten utbrister Kaosmannen – Nu får det vara slut med distansträningen man blir SEG av att köra distans (A-1). Inga i eliten kör distans! Nu ska vi kör intervallträning Kapisch!!!. Innan dessa påståenden hojtar Pontus –Faan vad jag fryser om fötterna. En Merca AMG stannar och frågar om vi har bakhalt inne i bilen sitter några korpulenta gubbar och njuter i värmen och tittar skeptiskt på Pontus som står och hoppar orytmiskt för att hålla värmen. Under intervallträningen händer inte mycket annat än att kaosmannen visar synnerligen dåligt tempo vilket gör det svårt att avgöra om han ångrat sig och kör distans ändå. Ju längre träningen pågår ju mer övertygad blir jag att han kör distans tills Kaosmannen utbrister –Så ska det se ut killar när man kör intervaller!!! På vägen hem visar Pontus att han inte läst NVSK: s Vasaloppsmanual utan köpt nya grejer på Runners Store som inte har kört in. Trots blodblåser som gått sönder och som nu kontaminerar hans nya Lillsporthandskar är han lika gladlynt som sin dotter Saga. Pontus lever efter divisen glöm dina bekymmer för i morgon orsakar jag nya…

Träningen avslutas efter 1h 40 min med kalla fötter för vissa och med nya kunskaper om vad som gör kroppen seg för undertecknad. Kaosmannen talar om vad han ska göra resten av dan, kanske löpning. Då ringer en irriterad hustru och undrar hur lång tid det tar att köpa en morgontidning och Pontus får bråttom och skyndar sig hemåt. Klubbmästare snö har inte lika bråttom utan passar på att ta igen alla tystlåtna år i Norrlandsinland. Andreas pratar om sina hundvalpar som nu blivit stora och om de bästa el-ljusspåren på andra sidan Dalälven.

Ny träningsform!!!

Ny träning i NVSK är kallgarageträning med trainer. Undertecknad och Thai-Gustaf och Tony Lind (släkt med Per Lind) bjuds in till garaget för att prova på denna träningsform efter 2 h är alla nöjda och Tony undrar vad ett årskort kostar. Kallgarage träningen kommer i fortsättningen bedrivas på lördagar och ställer stora krav på deltagarna både psykiska och fysiska då garaget inte innehåller några bekvämligheter och viker man ner sig är man inte välkommen tillbaka.

Lämna ett svar

Top