Rejsrapport från Skinnarloppet 2008

Över 1 400 personer i startlistan och dessutom i princip hela Stockholmseliten (av de som vågade sig dit) på plats för att göra upp om vem som är Stockholms enda Långloppskung. Där var till exempel klassåkaren Niclas Eklöw från Sumpan, NVSK hade bland annat plockat fram ett stort antal riktiga skidåkare (riktig skidåkare = Kört ifrån Hasselgren den äldre) i form av mycket duktige Andreas Johansson (klubbmästare snö) samt rullskidfantomen och tillika vassa skidåkaren Olof Ekberg (Crazy doc).

De yttre förhållandena var någon grad plus och mestadels glatta lite sladdriga spår efter första varvet så det var vissa problem med att få tillräckligt fäste med de olika klisterblandningarna men till sist tror jag att de flesta hittade en hyfsad mix av Universal och Röda klister.
Sumpan mobiliserade ett fåtal personer och var med det förmodligen den näst minsta klubben efter FK Friskus.

Förutom Stockholmseliten så var det en och annan duktig skidåkare med till exempel så var Oskar Svärd, Frode Estil, Tomas Alsgaard, Martin Larsson, Peo Svahn, Markus Jönsson och Rickard Andersson och många till där. Åkarna hör till Vasaloppets elitled och bland favoriterna märktes främst Oskar Svärd och Frode Estil

Raskast ut från startgärdet var inte våran Andreas Johansson som p.g.a. rutin inte försökte få uppmärksamhet de första 100 m utan var nöjd att hänga med täten en bit bak. Men trots detta hade han idel klassåkare omkring sig och passade på att fråga om autografer efter loppet.

Men även Olof Ekberg och Pontus Nylander (kaosmannen) var startsnabba och positionerade sig bra i fältet. Martin Nordstrand hade som vanligt lite svårare att hänga med i den höga utgångsfarten p.g.a. endast en stav, den andra blev avkörd, och hamnade därför lite på efterkälken så han morrade efter loppet om ”att till nästa säsong ska han köra mer med armeringsjärn och skippa koksfesterna på Sandhamn”.

Täten körde hårt hela loppet och bjöd på en stentuff strid där Vålådalens SK Oskar Svärd vann med hundratals centimeter före Team Fast Norges Anders Myrland.

Hur gick det då i kampen om Stockholms Långloppstron ? – Jo, där segrade ohotad vår 29-åriga heltidsarbetande NVSK: are Andreas Johansson 13.28 efter täten och drygt 5 min före närmaste Stockholmare som var Niclas Eklöw sedan radade våra killar upp sig på rad med Crazy doc som Stockholmstrea 67 sekunder från andraplatsen följd av Kaosmannen som var 4 min efter Crazy doc. Avslutningsvis var Martin Nordstrand (Mälarvattenmannen) 7 min efter Kaosmannen Det vill säga 1-0 på småviltsjägarna och 4-1 på övriga Skidstockholm till NVSK.

I denna kvartett har vi en stark långloppsgrupp (NVSK: s elitsattsning) med tre lovande killar som sporrar varandra, och inser värdet av att tävla mycket och varierat, och en räv i form av Sören Nylander som tog en mycket meriterande placering på Stockholm Marathon för åratal sen.
Bland våra övriga åkare så hängde Per Ekman (Ortoped-Per) mycket väl med i klassen H.45 där han smög in på en stark 45:e plats mindre än 10 minuter efter en okänd åkare från IK Jarl. Jukka fortsätter att åka mycket stabilt på god nivå på tiden 2h 27 min 15 sek.
Kaosmannen öppnade som vanligt lite för hårt sedan var det som sagt många fler med som spred god propagande för NVSK och man hörde många funderingar i de täta publikleden över hur Nacka-Värmdö SK kan få fram så många och duktiga skidåkare trots den totala snöbristen !!

Synd dock att vi inte hade någon tjej med i
tävlingsklasserna, det får vi jobba på.

Resultat se följande länk: http://www.skinnarloppet.nu/resultat2008/Skinnarloppet2008.pdf

Bonusmaterial

En skidåkare från Vålådalens SK kommer fram till Crazy doc. och frågar är du från Nacka-Värmdö SK? Ja svarar Olle stolt. – Jag har läst om dig på hemsidan svarar den okände åkaren.

Niclas Eklöw blir positivt överraskad av att se Stockholmare och utbrister –Ni är ju också människor i NVSK. Det surras vid målområdet och Niclas visar prov på goda kunskaper när han utbrister –Där går kaosmannen i mål.

Lämna ett svar

Top