NVSK får förstärkning av en elitsatsande tjej!

Nacka-Värmdö SK kan meddela att Emma Jansson kommer åka för klubben framöver. Övergången blev klar för några dagar sen och vi är väldigt glada över att Emma åker för oss säger en upprymd Ordförande. Emma åker som sista års junior (dvs. 19 år) tar steget upp till u23 och D21 klassen kommande år. Emma är yttligare ett bevis att NVSK är den mest framåtblickande klubben i Stockholm. Emma är inte själv utan yttligare ett antal åkare från Sundbybergs IF kommer att åka för NVSK kommande år. Ordförande poängterar att – vi har inte tvingat någon att åka för oss. Nacka-Värmdö SK var tidigare en lokal förening men har i dagsläget medlemmar från hela Stockholm och vår målsättning är att vara den ledande klubben i Stockholm säger klubbens starke man Erik Björelind.

Emma har haft ett förflutet inom konståkningen men gamla trötta tanter gjorde slut på den karriären. Även badminton har sysselsatt Emma men nummer är det längdskidor hon satsar på. Emma tränar följande då det inte går att åka skidor: löpning, stavgång, mtb, rullskidor och styrketräning, Emma ska även börja paddla kajak (igen) till sommaren. Mälarvattnet har redan erbjudit sina kunskaper så vi slipper se våran nya skiddrottning i en UFF- kajak (Point 65).

Emma har en mängd olika skidmärken som hon åker på men när det gäller klassiskt och tävling är det Fischer carbonlite och på skejt åker jag helst på mina jr Atomic skidor berättar Emma. Emma avslöjar nått som säkert gör ont i klubbens vallagurus hjärta att hon har bränt belagen på sina Atomic. På frågan varför hon inte låter IL Recycling ta hand om skidorna säger Emma – de är mina tur skidor eller nått i den stilen ;). Skulle hon ändra sig låter IL Recycling meddela på sin hemsida att ”All verksamhet skapar avfall. Men det behöver inte vara ett bekymmer.”

Emmas favoritmat är Husmanskost men hon har hamnat i gott sällskap (Klubbmästaren snö och undertecknad) då även skräpmat såsom Pizza, kebab och hamburgare äts efter tävlingar.
Den teknik hon vill utveckla framöver är stakåkningen vilket är glädjande då klubben ligger långt framme vad gäller modern stakteknik. Klubbmästaren snö har redan lovat ett teknikpass för Emma och Ostbågen (går ner för långt enligt Mälarvattnet vilket gör att han ser ut som sitt smeknamn!) Emmas starka sida är snabba backar med mycket kurvor då hon har bra teknik nerför (även kaosmannen och klubbmästare snö har dessa kvalitéer). Detta känns oroväckande för oss andra då Kitzbühel har nämnts av kaosmannen som lämplig ort för nästa träningsläger.

Emmas bästa Vasaloppstips för nybörjare!

Om man kommer fram till att man gillar att plåga sig själv och snora i en skog:

Tips 1

 åk mycket rullskidor och spring mycket terräng gärna med stavar.

 träna massa styrka sen är det viktigt att köra mycket distans det kommer behövas i vinter.

 försöka gå på så många gemensamma träningar som möjligt, för att jämföra sig med andra, och se hur mycket mer man måste träna.

Tips 2

 gå på teknikträningar, man kan vinna mycket tid på bra teknik!

Tips 3

 träna varierat så slipper man skador!

Tips 4

 åk på träningsläger de är guld värt!

På frågan varför våran förening lockar Emma säger hon:

Varför inte NVSK!!! Sköna personer härlig klubb med gemenskap sen så är det ju en grymt snygg supermanen tävlingsdräkt ;). Vi tackar för detta omnämnde och hälsar Emma och de andra f.d. grönajägare som valt NVSK välkomna till klubben!

Emmas Meriter

1a lilla storvikstaffeten år 2002, en grymt roliga skicross stafett, en av de roligaste tävlingarna jag åkt !

11 DM guld i skidor

2 DM guld på rullskidor

2 DM silver i stafett

7a på skejtvasan 2005

5a skejtvasan 2006

83a tjejvasan 2006

51 tjejvasan 2008

51 vasaloppet 2008 (bästa dam i Stockholm)

Detta lovar gott för fortsättningen!!!

Lycka till på Junior SM Emma!!!

Tyvärr har Emma låtit meddela att hon var sjuk under JSM- veckan! Vi önskar henne Lycka Till med träningen under året, det är nya tävlingar snart igen….

Lämna ett svar

Top