NVSK – klubben som gör saker tillsammans!

NVSK- dagen inleds med det vi är bäst i Stockholm på nämligen rullskidor. Målsättningen med rullskidträningen under våren är att åka ifrån varandra vilket resulterar i vanära för den långsamme åkare. Klubbmästare asfalt (undertecknad) och klubbmästare snö (Andreas) och en sen Ortoped- Per träffas ute på landet för att i all enkelhet köra ifrån varandra. Vi lovade varandra innan träningen att inte ta hänsyn till om någon blir trött, ramlar eller får sviktande hälsa p.g.a. fysisk utmattning. Konceptet är glasklart, köra ifrån eller bli ifrånkörd. Skammen är stor att behöva vika ner sig vilket alla var införstådda med.

Träningen bedrivs i tävlingsfart. En underhållande detalj är att klubbmästare snö kör i sitt komaställ som klarar –15 och temperaturen för dagen är +1. Kan ha varit värmen som gjort att klubbmästare snö fått hybris efter de senaste årens framgångar och vill lägga alla titlarna under sig (snö och asfalt).Undertecknad fick känna på en fart som inte varit såg hög sedan DM stafetterna i Upplands- Väsby. Klubbmästaren snö säger – jag saknar den där sista farten som klubbmästare asfalt har men snart så… Kan bli ett spännande rullskidår med DM- mästaren Crazy doc, Klubbmästare asfalt och en hetsande klubbmästare snö och en viril Stor Stekare. Vem som blir klubbmästare detta år? Svaret kommer på Stockholms Rullskidcup.

Inte mycket av intresse händer på Sandövägen bortsett från att undertecknad frågar Ortoped- Per om han vet var man kan köpa in en sjukvårdsväska och defibilator. Ortoped- Per börjar en utläggning om att det kan vara dyrt och gör en jämförelse med matlåda och en dagens. På frågan om han inte känner till nått annat ställe föreslår han att klubben köper in gamla grejer som ska kasseras, gärna från Baltikum. Vid sista varvet råkar Ortoped- Per ut för ett missljud (samma som Ostbågen när han hamnade i diket). Vid varvningen dömer undertecknad Pro-Skit hjulen till ett snart haveri. Jag bedömer att de kan skära vilken sekund som helst. Mycket riktigt 10 sek senare när vi åkt 30 meter börjar ena hjulet att tvärbromsa och Ortoped- Per blir stående likt en kommunalarbetare vid vägkanten. Hittade följande ordvits som kan vara relevant i sammanhanget. Vad får man om man korsar en kommunalarbetare med en pittbullterrier? En mördarsnigel.

Hemtransporten från landet sker med klubbmästare snös bil. Det pratas om vikten att komma i tid. Diskussionen mynnar ut i hur sent man kan komma till en middag eller spritfest utan att tappa ansiktet. Andreas och undertecknad kommer fram till att en timme inte är någon katastrof, men att när det börjar närma sig två timmar är ens trovärdighet i fara. Kaosmannen ha tagit priset då han insätt att han inte hinner i tid till ett bröllop och tagit med sig rena kläder till värdparet och duschat där. När kaosmannen kommenterat det inträffade slår han ifrån sig med att – tid är oviktigt och det har bara hänt en gång… På väg mot stan pratas det om skidgymnasiet där klubbmästare snö tillbringade några år av sitt aktiva liv. Andreas berättar att hans gamla skidtränare Sture Norén sagt till Andreas att – du var 5 min för sen när du föddes och har fortfarande inte kommit ikapp. Väl tillbaka i stan avslutar Andreas bilfärden med uttrycket ”ta det lugnt i kväll”.

De flesta av de aktiva medlemmarna valde att infinna sig på klubbens årliga C2H5OH- festivitet senare på kvällen, vilket kan vara ett oroande tecken. NVSK- dagen avslutas i Kaosmannens lägenhet som dömts ut av Roland Ekstrand som ”icke önskvärt boende”. Detta konstaterande skulle visa sig vara direkt felaktigt (du har rätt Anki). Kaosmannen bor i en trivsamt inredd lägenhet med stuckaturer i taket och gräsplätt på utsidan där dottern kan rasta sig själv. Kaosmannen berättar nöjt att här finns allt Mattias – Systembolaget, Konsum och en massa trevliga människor som spelar musik och frågar om pengar till sjukhusvård till sin döende fru. Vi (Mälarvattnet, drinkblandaren vid namn Stefan W och undertecknad) anländer till Kaosmannen vid 7 tiden.

Då har klubbens vice ordförande Anna Kristiansson som arbetar med miljö filter (Environment-Anna) redan anlänt. Klubbens vice Ordförande har fört en undanskymd tillvaro i klubben men hon kan beskrivas som en äldre kopia av Amy Diamond dvs. präktig, käck och frimodig. Bartendern lokaliserar redan ett problem att det saknas is till festen vilket vållar stor aktivitet. Det slutar med transport till ICA där Stefan (drinkblandaren) har fått för sig att is finns att köpa. Mälarvattnet skickas iväg till ICA tvärs över gatan men byter riktning mot en blond pudding istället. Vi backar ner på Hornsgatan med Kaosmannens Audi och plockar upp Mälarvattnet som berättar – Snygg och trevlig dam kan kanske bli nått framöver. Vi fortsätter till McDonald’s och köper en kasse is för 50 kr och gazzar på tillbaka till Liljeholmen. Environment-Anna möter Mälarvattnet och följande dialog utspelar sig i Liljeholmen.

Anna –Hej det jag som är vice Ordf i NVSK! Välkommen till föreningen! Vem är du?

Mälarvattnet – Hej jag är mälarvattnet är du ledig?

Mycket händer under kvällen men straffet för de medlemmar som inte deltog blir påföljden att det bästa utelämnas. En saknad var bl.a. Ordförande som först försökte motivera sin frånvaro med melodifestivalen men ändrade sig då han förstod att kaosmannen också har TV som alla andra. Höjdpunkten under kvällen var den inhyrda drinkblandaren som levde upp till de lågt ställda förväntningarna. Kaosmannen ifrågasatte Stefans närvaro med –Vad ska han göra här vi klarar det där själva. Undertecknad stod på sig och sa att klubben har råd med det lilla han dricker då han arbetar. Drinkblandaren är inte bara vass på drinkar han är social också vilket Barnvakten- Ina fick uppleva. Barnvakten- Ina var den enda av sällskapet som hade med sig en flaska vin till Pontus vilket uppskattades stort. Vallagurun hade tagit med sig egen dricka och satt och njöt av stämningen och drack Lagavulin (single malt) och pratade om gruvor och betongteknik med LK.

Samtidigt vid TV: n uppmärksammar Kaosmannen undertecknades röda strumpor vilket får till följd att kaosmannen kommer ur balans och börjar dricka kopiösa mängder från drinkblandarens repertoar för att lugna nerverna. Kaosmannen tycker inte om följande företeelser:

 Röda strumpor

 Mixlag i vasaloppsstafetten

 Kaxiga tjejer. Barnvakten- Ina utmanade LK på nästa Vasalopp då det bara skilde några minuter mellan de båda. Kaosmannen träder in i samtalet för att skydda sin adept och stridskamrat och försöker avfärda Barnvakten som just en kaxig tjej.

 Vän av ordning (han gör det mesta utan att tänka efter berättar LK i förtroende).

Klubbaktiviteten hos kaosmannen började avvecklas vid 11 tiden då drinkblandaren och Mälarvattnet skulle vidare till Lemond bar på Kungsholmen. Vid tunnelbanan börjar färdkosten att öppnas dvs. fyra flaskor San Miguel. Stefan säger till Mälarvattnet att han ska ta det lugnt då perrongen är fylld av rödjackor efter 10 sek blir Mälarvattnet av med sin Öl och tackar för hjälpen. Nu börjar en underhållande resa till Kungsholmen. De båda NVSK: arna började med att varna några tyska turister för de ”der roten Jacke”. Tyskarna satt och drack någon obehaglig blandning som enligt Mälarvattnet såg ut som fantomendricka från 80-talet. När tyskarna går av tar Mälarvatten med sig Stefan till nästa säte där det sitter en blond tjej och börjar nätverka för att skaffa en ny medlem till föreningen och en blivande mor till sina barn. Vid Fridhemsplan kliver de båda av och sätter kurs mot Kronobergsparken där de träffar två tillresta schlager fanatiker som tillbringat kvällen i globen och nu står med skumpa i parken och firar. Drinkblandaren berättar att de blev bjudna på skumpa i plastglas vilket var uppskattat då ölen tagit slut.

Efter någon timme själva på Lemond bar där Mälarvattnet och Drinkblandaren nätverkat med damerna anländer LK, undertecknad, kaosmannen och Barnvakten – Ina. Mälarvattnet får släppa in två vänner för ordningsvakten Igor. Det beslutas att kaosmannen och LK ska få komma in. Mälarvattnet berättar att Igor inte fick ögonkontakt med Kaosmannen som fick ta ett varv runt kvarteret. Kaosmannen själv beskriver sitt möte med Igor på detta sätt:

Jag brukar välja ut någon punkt (i ordningsvaktens ögon) och försöka se i kors med ögonen tills de två ögonen går ihop till ett öga (överlappar varandra). När jag lyckades med det, försökte jag hålla kvar det så kommer ögat att visa sig med ett helt nytt djup och skärpa. Det går lättare och lättare att hitta rätt ”läge” ju fler gånger man lyckas. Det funkar precis på samma sätt som de 3D bilder som fanns i bl.a. Aftonbladets söndagsbilaga för 10 år sedan säger Pontus.

Kaosmannens strategi för att komma in på krogen känns som rena kamikatze- uppdraget. För mannen som inte känner någon smärta var varvet snabbt avklarat och väl där inne träffade han på sina vänner LK och Mälarvattnet. LK konstaterar att trängseln på Lemond bar är som att uppleva första backen i Vasaloppet igen. Drinkblandaren från festen fick uppleva en avståndstagande Pontus i baren men detta håller på att rättas till med ett sent SMS. Mälarvattnets kontakt med damerna resulterar inte alltid i en homerun utan Stefan hörde följande kommentar i Mälarvattnets närhet – Men släpp mig… Kvällen anslutas i dur för vissa och i moll för andra!

Dagen efter konstaterar Kaosmannen följande: ”… det är inte ens klibbigt när man går över golvet, måste varit en lugn fest”.

BONUS MATERIAL

Crazy doc. kunde inte komma p.g.a. sjukdom. När mälarvattnet ringde satt han och knaprade koltabletter medan barnen satt med sina tablettaskar och tittade på melodifestivalen.

Inom kort kommer klubbens drinkblandare Stefan att publicera ett reportage från de Sydafrikanska vingårdarna. Betoningen kommer ligga på ”Shirazviner med sin mustiga frukt och rika, ibland lite syltiga stil passar utmärkt till det svenska köket”.

Ostbågens träningsschema från Mallis:

Söndag: 20 grader, strålande sol, 4 timmars cykling

Måndag 25 grader strålande sol, 5 timmars cykling. Enligt Kaosmannen är detta en omöjlig siffra och hans kommentar var – så varm är det inte där nere.

Alla som läser reportagen på hemsidan kan vara lugna! Jag skriver under straffansvar som alla andra. Beakta dock att klubben har en lika stor andel jurister som läkare.

Lämna ett svar

Top