Kaosmannen tillbringar kvalitetstid med dottern!

Jag dvs. Pontus Nylander tog en gammal goding runda, runt Årstaviken givetvis med min dotter Saga sittandes i en barnvagn. Efter Tanto kom en löpare ifatt mej då jag tagit en ”ofrivillig” paus och snackade med en högstadiekompis som jag sprang ifatt, dock gick han (ett tips till klubbmästare asfalt är att man kan stanna o hälsa på folk man känner, brukar bli trevligare så). Han och hans kompis skulle springa men han hade glömt löparskorna så dom fick ta en rask promenad med lackskorna.

Löparen (en löpare får man kalla sig om man gör milen under 40 min enligt min far Sören) som kom ifatt mig, hängde Saga och jag på. Han upplevdes besvärad då en barnvagn kunde hänga på, inga ord utvecklades då pulsen var härligt hög. Vid Hammarby Slussen trodde löparen att jag skulle vända då inga barnvagnar någonsin har varit på Årstasidan ( p.g.a. leriga vårstigar och en och annan obehaglig medmänniska)

Men han hade fel. Barnvagnen rullade på, dock var jag tvungen att hålla tvåhandsfattning på vagnen då framvagnen likt Audin är helt slut. För att erhålla lite pendelrörelser med armarna så valde jag att hålla vagnen med en hand. Detta var inte att rekommendera då vagnen o Saga hamnade i diket. Tanken slog mig att Saga kanske hittar hem själv men jag bestämmer mig för att vända om och ta med mig min dotter hem då Årstaviken inte är en bra plats för en tvååring på kvällen.

I uppförsbackarna får löparen lite luckor då det är kämpigt med tvåhandsfattning på vagnen
och vilt spinnande fotsulor,(Runners Store levererade asfaltdojor med slicks).
Nedförsbackarna blir det Kamikaze löpning för att komma ifatt. Vet ju om att nedförsåkning är min starka sida, speciellt efter träningslägret med Team Fellman. Tänker ofta på hur harig Crazy doc. (flickscout ???) är efter sin vurpa i Bruksvallarna då läppen sprack. Sånt ger självförtroende inför klubbens fighter.

Börja tänka på att man kanske skulle ta kontakt med löparen då han ofta vänder sig om och kollar misstänksamt mot mig. Mina tankar går till Kanarieöarna då jag träffade på en
svensk norrman eller kanske norsk svensk under en löptur. Efter en blygsam inledning med en kommentar som – fint löpsteg. Svarade han – du är kempe god barnvagnslöper. Tack ackurat tänkte jag. Konversationen dog men återupptogs vid stranden då vi bodde i närheten av varandra. Denna utvandrande svensk, hade gift sig med en näpen norska som var en god skidlöperska uppvuxen i Lillehammer. Hennes farsa är med i Birkebeiner Rennet organisationen och har stuga vid tävlingsspåret. Så jag insåg att det enda vettiga som kommit från mälarvattnets mun det sista århundradet –Nätverka grabbar…Jag erbjöd logi till Vasaloppet (jag nämnde aldrig Nornäs och hårt underlag). Någon gång i livet ska jag i alla fall åka det där ryggsäcksloppet, Birkebeiner så nu har vi chansen att erhålla lite support också på plats. Mer information till vintern.

Åter till Årsta, jag tog initiativ till en konversation med att säga – Du har bra farthållning. Bra att du rycker fram mej då jag legat i träda sen Vasaloppet. Bingo. Han svarar att han åkte öppet spår. Bra ännu en potentiell medlem tänkte jag. Informerade om Värmdöloppet som han hade hört talas om och föreningens aktiviteter. Han hade för avsikt att åka riktiga Vasan och åka seedningslopp. Jag sa då är vi klubben för dig – vi åker på Seedninglopp och gör saker tillsammans. Han tar det tills sig och springer vidare mot Mariatorget där han bor. Jag svängde av mot Liljeholmstorget. (där vissa medlemmar undrar hur man kan bo??) och tänker på mälarvattnets nätverkstaktik som är så framgångsrik. För intresserade som vill vara med i det framgångsrika nätverkandet så kommer jag springa varje måndags kväll från Liljeholmen. Något för nätverksmästaren mälarvattnet kanske??. Var helt oberörd efter passet, då jag inte känner någon smärta!

Bonus 1: Man kan lätt konstatera att det är en trevlig löptur längs tantolunden då man möter minst 30 snygga löpande/joggande tjejer med minst lika många eller fler pojkvänner hemma. Dessa är svåra att nätverka med för en blyger som jag, då de har hörlurar typ mp3, men Mälarvattnet kan väl springa fram till dem och rycka ut öronsnäckorna.

Bonus 2: Blivande och nuvarande småbarnföräldrar köp inte baby proffsens 3-hjuling.
Lagren till framvagnsstyrningen är uppbyggda av aluminium, dessa tål ej belastning enligt
Babyproffsens försäljare i Arninge. Försäljaren sade – vi får in ca 10 reklamationer årligen
För ej fungerade framhjul. Endast 1-2 av reklamationerna går igenom då de utsatts för onormalt slitage enligt försäljaren. Slutsats Babyproffsens vagn kan enbart användas som rullator inom långvården. Vågar inte ens tänka vad försäljaren skulle säga om Sagas vagn
som utsatts för obanad terängkörning, då jag brukar följa kraftledningsgator när jag springer.

Lämna ett svar

Top