NVSK rundar Flaten

Av alla ursäkter att inte ställa upp på långpass valde Mattias idag lite andefattigt den om tekniskt fel på väckarklockan.
Skidforumkändisen MC Hammer, dagens gäst, är på plats i tid. Vi ser Kaosmannen göra det snabbaste ombytet sedan tiden på skolteatern och sedan är vi iväg. Löprutten går runt sjön Flaten och är vald med omsorg för att tillfredsställa den upplevelsetörstande Kaosmannen, den naturbortskämde pitebördige Andreas samt förstås vår gäst.

Låt mig säga det direkt. Den som kommer ur dagens pass i bäst skick är jag själv.

Hammer erfar direkt att det är tyngre att springa i kuperad (notera dock att enligt Kaosmannen finns inga backar i Min Skog) terräng än på Kungsholmen och detta inverkar menligt på hans konversationsförmåga. Dock dras inte tempot ned på något avgörande sätt.

Kaosmannen, som pga arbetsbelastningen senaste dygnet hoppat över alla fasta måltider, inklusive frukost, får en stekpanna i huvudet efter 1 tim 50 min och deklarerar ”jag är trött, ni kan springa på” Det är alla fjärran att lämna just honom åt sitt öde (som ju själv räddat liv bl.a. genom att dyka upp med energität choklad till vilsekomna skidåkare) och vi går en bit istället.

Klubbmästare snö är förvisso kardiopulmonellt fräsch men har drabbats av svårartad vänstersidig Kontorsfot. Detta är ett elakartat skavsår som slår mot lena fötter som inte sprungit längre än 30 minuter i taget senaste två åren. Andreas är särskilt exponerad då han skämt bort fossingarna med Mulberrystrumpor. Således blir hans hälta allt mer påtaglig mot slutet. I sämre skick är han dock inte än att han ställer upp som vittne till mitt och Kaosmannens vad. Jag menar att 800-meterslöparen på RS aldrig gjort milen under 31 min medan Kaosmannen hävdar motsatsen. I potten ligger ett halvt dagsverke inom valfritt område och montage av en glasskiva ovanför Min Diskbänk.
Räkna med fortsatt rapportering.

Bonusmaterial

På outgrundliga vägar har en racer-cykel tillhörande en kvinnlig vän (?) till Mattias hamnat i mitt kök. Denna cykel hade jag hoppats skulle transporteras bort av Mattias idag men då han aldrig dök upp har jag släppt ungarna på den. Det som är kvar säljes till högstbjudande.

Martin Enholms bästa (och enda) officiella 10.000 m tid är 31.52, i terräng. Vad detta skulle motsvara på bana intresserar bara Pontus, som kan fundera på det när han monterar glaset åt mig.

NVSK firade slutet på en lång säsong på Lemon alla var där Klubbmästare asfalt, Mälarvattnet, Drinkblandaren och Spray Robban (bilder inom kort på hemsidan). Alla valde det alkoholfria alternativet utom mälarvattnet som ville vara sig själv för en stund…

Lämna ett svar

Top