VÅR SENASTE VÄRVNING

Jag lyckas få en kort intervju per telefon:

-Jag har sökt ett tag nu efter en klubb som kan ge mer än bara snor och gamla sportfloskler. Det är inte många föreningar som är så progressiva som NVSK och jag tror jag hittat rätt. Jag har länkat till hemsidan från min blogg http://pmnilsson.wordpress.com/

PM har provtränat några gånger, framförallt på långpassen i Min Skog. Paradoxalt nog var det ett sådant pass som också fördröjde hans beslut att gå med i klubben:

-Ja den där aggressiva glasblåsaren sänkte mig med ett krokben en morgon och jag slog axeln ur led. Då fick jag tänka efter ett tag men han verkar rätt schysst ändå och så monterade han en glasskiva över min diskbänk.

Hur ser då PM på löpning som komplement till skidåkning?

-Jag är framförallt löpare. Jag har lätta underben och kom trea på Lundamilen en gång på dryga 34 minuter. Min pappa hade klubbrekordet i Lunds IFK på 5000 m i många år. Skidåkningen är mer en upplevelsegrej och Vasaloppet är säsongens höjdpunkt.

Hinner du betala in medlemsavgiften före KM löpning nästa helg?

-Ska en skidklubb ha KM i löpning? Låter som ett påhitt av någon som gärna vill ha en medalj. Men OK, passar mig som hand i handske. Jag har svårt att se något egentligt hot bland de NVSK:are som jag träffat hittills.

Lämna ett svar

Top