Sören 75 år stretchar på gränserna

Bilresan ner är 340 mil och klaras av på två dagar. Första dagen körs 180 mil med 15 min paus för matintag innan sträckkörningen tar vid igen. Enligt Sören var han inte betrodd att ratta Ahti: s bil utan fick vänta till de spanska grunsvägarna innan han kunde vara behjälplig med bilkörningen.

Väl i Spanien vaknar Marathonmannen (sprungit mer än 120 Marathon) Sören upp och skall förgylla dagen med lite löpning. På frågan om inte Ahti skulle springa svarade Sören – Han kan inte springa, han är för gammal. Ahti ger sig ut och cyklar sin vanliga sväng. Sören startar sin löparrunda klockan 10.30 och värmen börjar göra sig påmind omgående berättar en håglös Sören efter strapatsen. Sören som är den enda mänskliga varelse som klarar sig utan vatten, gör som alla andra gånger tidigare, och struntar i det som är oumbärligt för alla andra. Efter tre timmars irrande på den spanska landsbygden inser Sören att han kanske inte är så unik då halsen har förvandlats till 60 – sandpapper.

För att hitta rätt igen tar sig Sören upp för ett berg och väl på toppen tar han ut färdriktningen. Trots sin torra hals tycker Sören att det går ”lättsamt och fint”. På frågan hur han bedömer sina orienteringskunskaper svarar Sören obesvärat de är bra. Efter nergången från berget irrar Sören omkring i en apelsinodling i en timme. Sören konstaterar efteråt att det var samma apelsinodling som han besökte för 15 år sedan. Tyvärr är området inhägnat och Sören får krypa omkring bland fallfrukten för att hitta näring då kroppen inte är så lättsam och fin längre i den 25 gradiga värmen. Sören inser bland apelsinträden att han måste upp för ett berg för att se bättre. Efter 30 minuter är han uppe och inser att det är samma berg som han lämnat för någon timme sen.

Nu börjar kramperna att komma och Sören får stora problem att ta sig framåt. Efter yttligare en halv timme befinner han sig i en by och skall köpa juice för att återhämta krafterna. När han dricka inser Sören att han köpt koncentrat och han börjar må dåligt så han ger upp efter att ha tömt halva förpackningen. När Sören ska ta sig hemåt är kramperna så stora att han måste gå baklänges. Han kan inte heller sätta sig ner då kramperna gör att han inte kan resa sig. De kuperade partierna var värst berättar Sören, då människan inte är skapad för att gå baklänges uppför i branta backar.

Detta var värre än alla marathon jag har sprungit säger Sören. På frågan om hans son Pontus skulle orkat med det han genomlevde i Spanien svarar han uppriktigt – Pontus klarar sig inte utan vatten. Totalt uppskattar marathonmannen sträckan till 5 mil och tiden han var ute var 7h och 30 min. På frågan om inte Ahti undrade var han tagit vägen svarar Sören att Ahti aldrig insåg allvaret i situationen utan trott att Sören satt hemma för att sen ge sig ut på ett eftermiddagspass.

Avslutningsvis undrar alla efter denna händelse om Sörens liv var i fara vilket Sören dementerar. Hur han mådde dagen efter tilldrog sig undertecknades intresse varpå Sören säger – Jag fick två pastiller av Ahti så jag mådde bra.

NVSK frånsäger sig allt ansvar för träningar organiserade eller initierade av kaosmannens pappa!!!

FAKTA

Sören 75 år eller där omkring. Enligt Ordförande Lind – Typ 75-76 kanske.

Ahti 67 år.

Lämna ett svar

Top