NVSK DELAR PÅ EN MARA

18 varv delat på valfritt antal deltagare i varje lag föll Kaosmannen på läppen som såg ett tillfälle att bättra på sitt löprykte efter kraschen i Nackaloppet. Ett antal intresserade löpare från klubben, som ville göra saker tillsammans, sållades bort eftersom de inte ansågs vara tillräckligt goda löpare. Icke-skidåkare (=åkte inte senaste vasaloppet) diskvalificerades också och kvar att dela på 42 km fanns förutom undertecknad alltså Kaosmannen, Mattias, Andreas, Gustav och PM.

Gustav har inte uppvisat någon löpmerit efter att han kom 7:a på 800 meter på en idrottsdag i mellanstadiet men eftersom Mattias visat att det går att springa fort som cyklist är Gustav, klubbmästare i Valhall, gjuten i laget.
Mattias påminde var 5:e minut, med självförtroendet hos den som vunnit KM löpning, om Kaosmannens idé att sämsta sträcktiden skulle få göra ett halvt dagsverke åt bästa sträcktiden. Kaosmannen skruvade nervöst på sig eftersom han som egen företagare egentligen föredrar att låta andra jobba åt sig och han kunde inte förklara hur han kläckt denna vansinninga idé, särskilt i skenet av en ej läkt lårskada.

I vanlig ordning visste inte tävlingsledningen något om NVSK:s deltagande när nummerlapparna skulle hämtas ut och undertecknad har hittills inte deltagit i något evenemang där anmälningsrutinen från centralt håll fungerat. Efter improvisation och muta (storpack Twix från Fredells och Kaosmannens löfte att montera glas över tävlingsledarens diskbänk) kom det fram några nummerlappar ändå.

Till allas våran förvåning sågs inga Gröna Jägare till denna kväll. Sundbybergs IK fick enligt vissa obekräftade uppgifter inte ihop ett lag. Detta ansåg en del vara orimligt för en merittyngd klubb av sådan storlek och gissningarna hamnade till slut på att Marathonstafetten i tid kolliderade med ett glaciärläger eller skidlandslagens träningsläger på Kreta.

Rullskidklubben NVSK kunde nu i lugn och ro härja runt nedre Rudan och vann till slut med ca tre minuter före Stockholms långdistansklubb.
Mattias hade enskilt snabbast sträck- och snittid i laget, tätt följt av Andreas och PM.
Vilken av löparna i trion Gustav, Pontus och jag själv som hade långsammast sträcktid och därmed måste rensa rädisor och tömma latrin på Mattias sommarställe går inte att säga då uppgifterna förkommit.

Lämna ett svar

Top