Österbottning avslöjad

går med i klubben utan att väcka uppmärksamhet.

Kvalitetsfiltret består av ett antal parametrar som vägs mot varje ny okänd medlem medan man hälsar välkommen och verkar trevlig.
Följande parametrar talar för att klubben har fått en medlem som kan åka längdskidor alternativt har högt syreupptag och i bästa fall både och:

– Personen talar dialekt, särskilt norrländska eller finlandssvenska. Starkt utslag om personen enbart talar finska.

-Personen talar dialekt och är obenägen att berätta om eventuella idrottsframgångar, dvs uppträder ödmjukt. Detta kan bero på att det verkligen inte finns något att berätta och då måste du göra en snabb okulärbesiktning av personens kroppshydda för att avgöra om du skall fortsätta samtalet eller ta en kanelsnäcka.

-Personen talar dialekt, vill inte berätta om sitt skidliv, är inte uppenbart otränad och kan bjuda spänstigt tankemotstånd i en diskussion om 1ans och 3ans hjul samt för- och nackdelar med rullskidor tillverkade av aluminium kontra laminerat trä.

J-O Sundgren vet vi just nu inte mer om än att vi starkt misstänker att han kan åka skidor och ta upp mycket syrgas. Han har bekräftat sitt österbottniska ursprung och sin utbildning på skidgymnasium. En veckas rotande på google och diverse kontakter har inte resulterat i mer än ett mail från en människa som nästan är kollega med J-O, bördig norr om Dalälven, som påstår att J-O tränar hårt och har fina meriter.

Tystnaden från den nye medlemmens sida bådar gott och har en karg prägel av mjölksyra som uppfriskande kontrast till det annars vanligaste mottot i klubben: ”Lova runt, håll tunt”

Lämna ett svar

Top