Expedition Öland och Gotland

En reseskildring av månadens träning

Dag 1

Partypärlan gav upp först vid midsommarkransen. Partypärlan och Rexmannen var de utmärkande profilerna i klubben. Rexmannen som missuppfattat temat och dök upp med rullskidor fick problem vid kungens Kurva. Det var inte hans enda problem där rånarluvan i 30 graders värmde inte kändes som lämplig klädsel. Rexmannen är en välkänd profil i skidsverige sedan han anammat Wassbergs träning- och livsfilosofi som bygger på värme, ett liv i celibat och en spartansk livsstil.

Första stopp var vid Tempo vid Pershagen där sportdryck fylldes på och bananer inhandlades. Gustaf blev tvungen att justera pedaler när skruvarna började lossa under fötterna på honom.
Kartan togs fram för första gången och kursen togs ut mot Nyköping. Motvind och gassande sol gjorde resan till ett rent helvete. Vi turades om att dra i motvinden där Gustaf och Sture utmärkte sig genom att gå upp och dra vilket förstärkte helvetes känslan. Mellan Nyköping och Norrköping fick Gustaf känna av värmen och la sig ner mitt på vägen och vägrade fortsätta… Efter övertalning och en av Stures energikakor så fortsatte resan mot Norrköping där den lokala Pizzerian bjöd på en spurtvinst av Husholvd och gruppens första riktiga måltid.

Under denna paus fördes diskussioner om fortsatt vägval och antal mil vi skulle köra innan natten kom. Boende ordnades via Wappande av kommunikations ansvarige för resan. Platsen blev Storvreten camping i närheten av metropolen Brotorp. Campingen blev för första gången fullbelagd till sista städskrubb sedan starten 1875. Efter 7 mils nötande å en och annan tår nåddes campingen strax efter tio på kvällen. Resursbrist och dåliga rutiner för att ta emot denna enorma anstormning var merparten tvungna att nöja sig med maxim sportdryck som kvällsmål. Efter ett uppfriskande dopp i det närliggande träsket var det dags att gå och lägga sig. Under badet bjöd Sture på en anekdot om träskets positiva effekter på trötta muskler. Många valde därför att ligga i lite längre. Nädu Sture inte gav detta någon lindring på trötta muskler.

TOTALT: 100 mil under 6 dagars cykling

STRÄCKA: Stockholm –Öland, cyklat runt Gotland och cyklat från Nynäshamn till Stockholm

Ny chans till gemensam träning (Marathon och KM)

Trots den stora uppslutningen på ölandsträningen har fler visat sitt missnöje över att de inte kunde medverka. Därför tidigare lägger vi den sedan länge omtalade marathonträningen.

LOPPET

Trängseln var påtaglig vid marathonstarten. Kanske var det att detta också var KM som lockade så många. Tävlingsansvarige Lasse såg till att starten gick rätt till. Redan efter en mils löpning var två löpare loss (Mattias och Gustaf). Lite förvirring uppstod när Sture som var sjuk- och skadeansvarig plötsligt är förste man som når 2 mils markeringen. Men Lasse som har mångårig erfarenhet av fusk och ett vant öga upptäcker att Sture fått tag på en cykel och försöker med denna skapa en lucka till de andra. Samtidigt gör Malin Ewerlöf Krepp entre på banan, en liten arrangörs miss med skyltningen till startområdet gjorde att Malin kom 30 min försent till start. Men med sitt vägvinnande steg plockade hon snabbt placeringar. Fast i sin iver lyckades hon springa fel i en korsning och ingen har sett henne sedan dess.

Vid vändningen efter 32km fick Mattias en lucka till en Gustaf som med ett mycket ömmande knä valde att gå en bit. Men som vanligt är dessa utbrytningar dömda att misslyckas så även denna gång. Genom slipstreaming kommer Gustaf igen efter någon km och övertar ledning. De sista 5 kilometerna händer inget av intresse. Lasse väljer då låta magkänslan bestämma och tar frugan med sig till en orkide-thai å smäller i sig tio små rätter och två hekto ris. Täten anländer till ett tomt målområde utan tävlingsansvarig som kan kora en vinnare i den hårda spurtstriden.

Resultat

1. Mattias Ekstrand 3:54:57

2. Gustaf Wangel 3:54:57

24 Malin Ewerlöf Krepp DNF

25 Sture Nordlöf DSQ

Lämna ett svar

Top