Gotland Runt 2008

Jag ingår som crew i en båt som heter Spirit of Titan och som är en 60 fots trimaran. Man kan säga att det är lika långt som ca 3.33 kajaker eller 10 längskidor.

Jag är ännu inte 40, har ingen dödslängtan, har inget olyckligt familjeliv, utan tycker bara det är kul med olika äventyr och att stretcha på gränserna.

Sandhamn är en liten ö en bit ut i havsbandet. Man kan äta på tre ställen, Dykarn, Värdshuset eller Seglarhotellet, alla med olika prisklasser och olika mycket kola som snortas på toan. Vi som seglar på min båt föredrar pulver i form av Vitargo till skillnad från div andra båtar…

Dagen innan start, alltså på lördagen så är det en stor fest. Inge falukorv och messmörsmackor utan här är det ”top notch” som gäller. Jag och surmagen (Kenneth) flirtar med en KSSS-snärta som ger oss vip in på hotellet, vi river av några vändor inne i spa-anläggningen, lånar after shave från en ”röd-byxa” sedan går vi med stolta steg upp i restaurangen. Blickar från övriga rest.gäster liknar de blickar jag fick när jag klädde på mig mina polska bärplockarkläder inför vasaloppet- 08, men nu är de av fruktan och avund…

Kvällen blir lång och vi raggar upp en hamntjej som kör ut oss till båten framåt solens uppgång. Morgonen efter vaknar jag med världens nackspärr och en doft i båt som bara går att härleda till Kenneth, han har än en gång visat prov på sin mages kapacitet!
Resten av besättningen, dvs Frallan, BoomerangMark och Walle kommer indundrades i Walles Coronet. Vi snackar ihop oss om det sista och puttrar ut till starten. Alla gör sina behov i skithinken och sedan är det tagg på hög nivå. Walle hinner röka några paket cigg sista halvtimmen innan start, segling i allra högsta grad. Hade varit kul att se en av sveriges bästa längskidåkare stå och puffa som en gnu timmen innan start 😉

Vi kniper starten innan HiQ, trycker upp dem mot en mediabåt och känner att vi är coolast.
Banan vi ska åka är på 586 sjömil, eller 118,27 vasalopp, vi ska runda Gotland två gånger.. Fantasin hos tävlingsledningen är lika stor hos de som arrar seedningsloppen!

De närmaste två dygnen innehåller:

Sjukt mycket vind

Regn

Brännande sol

Powerbars

Sköna Ullfrottékläder

En del vatten

Gulaschsoppa

Massa massa grabbskämt

3 timmar sömn

Efter 49 timmars seglande är vi i mål som 2a båt i vår klass och 3e båt totalt i mål!
Vi äter lunch och dundrar sedan hemåt sippandes på folkisar och tuggandes en gammal falukorv som vi fick från Falu kommun.
På onsdagen är det bankett och fetingfest. Vi har på oss våra teamkläder men det känns som man skulle dragit på sig sina skämtkläder från maskeraden i åk 8. Röda byxor, klubblazer och massa fix i håret är sjukt vanligt här på Sandhamn. Jmf Fischerskidor och pungväskor på seedningsloppen! Kvällen blir helt galen och måste av självklara skäl censureras. Vi drar hem med walles båt när solen går upp, dock åker vi massa omvägar för att undvika att filmas till Kanal 5s kustbevakarna. Filmstjärnor efter en kväll på sandhamn vill vi inte bli…

Lämna ett svar

Top