Bildspecial från alliansfesten

Nitare vill också ha en frivillig soldat som på efterfesten skall sprida NVSK:s namn genom att antasta kända och okända åkare.
Ingen anmäler sig till uppdraget och Nitare beordrar mig. Det är ett straff för att jag underpresterat i loppet genom att svagstaka och snyltåka utan att göra rätt för mig i damklungan.

Mattias F låter inte vinnarhumöret påverkas när han blir störd vid elitbordet. Han får lyssna lite på tugget om NVSK:s intresse av rullskidåkning och vår rullskidcup och blir gärna fotad med våra kvinnliga medaljörer.
I en intervju med Roberto Vacchi har Fredriksson en stund tidigare sagt att formen är bättre än på flera år. Han vill gärna kröna karriären med en stor mästerskapstitel och siktar förstås på VM i Liberec nästa år och sedan förmodligen på OS i Vancouver innan skidorna åker på hyllan.

Vi stöter på skidforumauktoriteten och rullskidanhängaren Håkan Huselius alias Skåningen. Han vet redan allt om NVSK och har nyligen sett klubben i aktion i samband med en tveksam start i Vålarullen. Nu får vi chansen att bättra på vårt rykte och slår in lite öppna dörrar kring rullskidåkningens förträfflighet och ungdomens förfall. När så Skåningen avslöjar att han kommer att åka minst två deltävlingar i rullskidcupen blir förbrödringen total.

Efter en kort busstransfer till Butler´s drar Pänthouse igång en coverkavalkad som gör att resten av kvällens PR-verksamhet sker skrikande. Sandra Hansson har åkt långa sträckor bakom Andreas både i Vasalopp och Allianslopp visar det sig och verkar ha uppskattat draghjälpen. Då NVSK är en teknikorienterad klubb påpekar vi för Sandra att hon stakar med otidsenligt raka armar men det är oklart om hon tar till sig av de värdefulla råden.

I shotsbaren hänger Fredrikarna Byström, Uusitalo och Persson. De unnar sig Ramlösa istället för slätvatten. Byström är glad 2a, Uusitalo har ont i en armbåge och ställde in loppet men tycker det verkar kul med rullskidcupen i Stockholm. Höjdmetrarna i den planerade backsprinten
imponerar dock inte på honom.

Kvällen rundas av med allmänt kaos på dansgolvet när Pänthouse avslutar med en Noice-dänga som är äldre än de flesta av de studsande åhörarna. Taxifärden tillbaka till hotellet går städat tillväga och sker i broderligt sällskap av en Björnstorpare.

Det blir nog en repris på Alliansloppet nästa år och vem vet vad general Nitare har i bakfickan då.

Lämna ett svar

Top