Sture ”Filtret” Nordlöf cyklar Telia- SM

Även vädret motarbetade Stures fåtaliga försök till träning vilket gjorde att rullskidorna åkte fram istället. Regnet orsakade även gnissel i Stures 7 år gamla Samhallskidor vilket tvingade en motvillig Sture till garaget för rep- och underhållsarbeten. När ”Filtret” står och bänder loss en vagnsbult i framskidan råkar han ta i så hårt att ryggen ger vika med ryggskott som följd. Detta gjorde att Sture fick baxa sig ut ur sängen på morgonen med stora lidanden som följd (10 på VAS skalan).

Frågetecknen var många huruvida Sture kunde bedriva cykling efter ryggskottet. Sture själv förklarade frankt att Racer var omöjligt p.g.a. ryggskottet. Enda träningen var MTB till Brunn för att följa Nitarns rullskidträning. Sture tar sig bort i god tid till den i förhand bestämda mötesplatsen men utan att se någon NVSK: are. I besvikelse cyklar Sture runt och letar utan resultat (mer om detta på: https://www.nvskidor.se/artikel/121/ ) På frågan om det ligger något i Lasses (bort) förklaring säger Sture – Jag håller det som högst otroligt.

Dagarna innan Sture ska åka till Nynäshamn noterar Sture att däcken tappar fler kilo luft. Sture som är handlingskraftig man baxar in en nyköpt kompressor i bagageluckan på sin Volvo S 40(Ordf. Per misstänker att den belgiskt bygg) .

Mattias – Varför tog du inte en pump?

Sture – Mattias man måste ha rätt grejor?

Mattias- Jaha men orkade kompressorn med 10 kg?

Sture – Haha kompressorn har en sterlingmotor

Morgonen börjar inte bra för Sture. Hans egna ord (jag hade tidsbrist, var morgontrött och förvirrad) beskriver ganska bra hans status. Efter en händelsefattig bilresa är Sture framme i Nynäshamn där han ska tävla i Telia SM. Sture ska cykla 30 km Tempo en distans som han inte provat på tidigare. Inkvartering sker på det närbelägna härbet Nynäsgården. Mattias -Oj det låter exklusivt! Näää det var halvbra, inte nått five-star hotel som man brukar ta in med på jobbet.

På morgonen glömmer Sture kompressorn på hotellrummet och beger sig bort till starten. Vädret är 18 grader och vind. En hofvet profil vid namn Johan Larsson står också i starten och skall ställa upp i tävlingsklassen. Totalt startar 6 i tävlingsklassen och 10 i motion. På startlinjen stod också Göran Fjällid som är duktig enligt Sture. På frågan om hur motståendet är svarar Sture nedstämt att – alla var bättre än Sture. Alla arrangörer har en general i detta fall är det Sture
Carlsson som med myndig statlig stämma berättar om bansträckningen (gamla vägen mot Ösmo).

Starten gick bra för Sture som befann sig i bocken och mosade på. Sidvind blev medvind och farten var hög. På frågan hur hög säger Sture –det gick i 50 på slätan.

Mattias – Va i 50 km/h.

Sture – Ja jag kände mig som en kung – en skön känsla

Mattias – Hur länge körde du i 50 då?

Sture – i 2 km sen hörde jag ett ljud, lät som en bil

Mattias- Ja var det inte en bil då?

Sture – nääääääää det var en cykel med täckt bakhjul.

Mattias – va???

Sture – ja jag undrade samma sak hur kan någon cykla snabbare än mig, måste ha gått i 70 km /h

Mattias – i 70/ km / på slätan…

Sture – Ja och jag försökte öka, kom upp i 55 km/ h sen sprutade det mjölksyra ur benen.

Mattias- Oj hur mådde du då?

Sture – Mådde inget vidare självkänsla sjönk

Mattias- hmmm

Sture- Jag undrade för mig själv är alla så här bra – så jävla fort.

Mattias – hmm

Sture – Det var en upplevelse. Jag tänkte att den här snubben är jävligt bra.

Mattias – kan tänka mig det.

Sture – Det skulle inte gått att cykla så snabbt med min cykel, jag hade högsta växeln i.

När Sture sitter ner och mosar som Jan Ullrich kommer Sture på att han glömt att fylla däcken med luft på morgonen. Sture slår snabbt bort tanken att han sitter och trampar på 2 kg i slangarna och bestämmer sig för att dricka istället.
För 99 % av alla cyklister innebär drickastunden inga större problem. Men Sture tillhör den 1 % som får kämpa för vattnet. När Sture ska försöka öppna flaskan inser han att han skruvat fast locket för hårt och kan inte få upp det. Sture bestämmer sig för att stanna och blir hängande över cykeln i 10 sekunder innan några droppar fuktat Stures torra hals. Platsen var illa vald för mitt emot står en förvånad Sture Carlsson (tävlingsgeneral) och klockar en drickande Sture. Sture C säger till Sture N att nästa år får vi dra bort 30 sekunder om du ska stanna och dricka. Sture slutade sist i sin klass med en sluttid på 1h men var pigg som en mört i mål och kommenterar sin fysiska status på detta sätt.

” jag var pigg och fräsch i mål, inte sliten, kände mig frisk”

Den som vann var 70 km/ h cyklisten Torbjörn Troell 52 år som cyklade på 44 min. Sture har aldrig sätt någon cykla så fort… Klubbens SM cyklist Gustaf (Ostbågen) låter meddela från tävlingar i Västerås – Jag har inga kommentarer om det whatsoever!!!

BONUSMATERIAL

Stures egna noteringar på Alliansloppet.

-Lasse orkade inte hänga Ort.-Per , Lasse var Seg.

Ort. –Per tappade hjulet – framhjulet skruvade han ihop med tänderna. Hjulen lossnade igen men då skruvade han ihop hjulet i farten.

Lämna ett svar

Top