NY i NVSK! Åk på Vasaloppsläger!

Du är lurad och kommer känna dig som en förlorare innan snön har hunnit töa bort. Skidåkning kan bedrivas i ensamhet och utan mänsklig kontakt. Resultatet blir att en klastrofobisk känsla infinner sig första söndagen i mars. Det är inte rätt men man kan göra så. NVSK erbjuder ett trevligare alternativ. Du visar redan nu intresse och anmäler dig på klubbens träningsläger
(3-7 december) som kommer bjuda på upplevelser och kända NVSK- profiler (mälarvattnet, crazy doc, klubbmästare snö, ”Filtret” och Kaosmannen).

Ort. –Per kan komma att lämna gipset på SÖS för att åka s.k. glidskidor en vecka med likasinnade. NVSK: s träningsläger kommer vara en blandning av Utbildningsradion och en kväll på Stureplan. Du kanske tycker att detta känns för seriöst. Åka upp på träningsläger med ett dussin läkare och en glasmästare som pratar blödande rektalpolyp och laminerat glas. Skidåkning handlar i mångt och mycket om rutin och rutin finns det gott om i klubben. Träningen kommer vara hård med fokus på teknik –tänk dig ribbstolar, sockiplast, gympapåse, duschmössa och kast med liten boll och du hamnar rätt, så hårt kommer det att bli för många. Klubbens elitsatsning kommer närvara för att åka för ära och berömmelse så hänger du någon där är du topp 300 på Vasaloppet 2009.

Mälarvattnet har redan nu lovat att ta sig an alla upcoming som ska åka Vasaloppet. NVSK har ett unikt koncept i Skidsverige. Vi arrangerar seedningsresor ink. upplevelser. Upplevelserna bygger på att stretcha psyket för att orka med starten i Vasaloppet som kan få den mest rutinerade att göra dåliga val. Exemplifierat med följande berättelse:

Kaosmannen tar sig an novisen mälarvattnet under Vasaloppet 2008. Pontus Nylander släpar med Martin långt ut till vänster innan start. Martin börjar ana oråd och frågar Pontus – All den här pudersnön kan väl inte vara bra. Pontus replikerar snabbt –Den är bara till vår fördel mycket nysnö och vi är själva… Mälarvattnet kommenterar tipset efteråt att -Pontus trodde det var puderåkning i Sainte Foy som stod på programmet och inte en masstart i ett profitlopp. Kaosmannen ger även Martin ett oförglömligt tips –gå ut lugnt. Det hela slutar med att Martin är nära att köra in i en ålderstigen lada efter 30 min. Martin förlorar dyrbar tid och kommer ikapp Ostbågen efter 1h som har löjligt dålig teknik enligt Mälarvattnet.

Bonusmaterial

Mälarvattnet om Erik: – Han är hal den där Erik, min stav försvann i Vasaloppsbussen. Gissa vem som lovade att fixa det… (När du anmäler dig till Vasaloppsbussen kan du teckna försäkring fråga efter stavgaranti kostnad 100 kr).

Mälarvattnet om Crazy doc. – Han är saklig och har kunskap som kommer kollektivet till del.

Mälarvattnet om Pontus Nylander – Jag blir så trött han äter konstigt och ger dåliga råd, men en shysst vän som man kan låna pengar till en Statoilkorv utan att behöva betala tillbaka!

Mälarvattnet om doping: I Frankrike kallar de doping för mästarfrukost….

Mälarvattnet om att segla i 2 s/m vind – Som att sitta i husvagn på sjön. Blir löjligt när en svan kör om en…

Mälarvattnet om skid Kick off på Gröna Jägaren: – Spontant känns det helt rätt och väldigt nyskapande…

Googla: Mälarvattnet och du kommer bli överraskad….

Lämna ett svar

Top