Södertäljeloppet 2008-en tripp på standardhjul

PR-general Nitare underhåller med berättelsen om när han skulle träna sina draghundar och spände upp sig bakom jyckarna på ett par skaterullskidor.

Bilderna på Nitares skrubbsår används fortfarande i kandidatundervisningen på Umeå Universitetssjukhus.

NVSK har till Södertäljeloppet mönstrat på 4 åkare utöver resenärerna i Filtrets midnattsblå Volvo S40:Kalle P, FMV-Martin (som av oklar anledning för dagen åker för Havregrynet SC), Kjell A och Peter Jamell.

Oron sprider sig när Jamell 30 sek före start ännu inte dykt upp, men så kommer han springande och speakern håller fältet 15 sek till Jamell tagit plats. Nu blir hans start likväl mindre lyckad då han glömt att släppa bilnycklarna.

En oförberedd åskådare förvaltar Målare Jamells nycklar under loppet och erbjuds som tack efter loppet en bredspackling av sitt vardagsrum.

Från själva loppet kan rapporteras att Mathias Fredriksson kan staka, att Johan Myhr kan spurta och att Nitare körde omkull och bröt till följd av klockren träff av en omotiverad frånspark utförd av en framförvarande åkare som efter loppet djupt ångerfullt rapporterade att han egentligen är orienterare.

Övriga NVSK-åkare kommer enligt indirekta rapporter mer eller mindre nöjda i mål. Fräschast efter målgång är förmodligen segrare Fredriksson som uppger att han kört med en snittpuls motsvarande ca 65% av max.

För er som inte tränar pulsbaserat kan jag berätta att det motsvarar ansträngningsgraden av att plocka hjortron eller småspringa uppför en kökstrappa.

I sann NVSK-anda görs just före hemfärd en seriös värvningsattack på Myhr och hans fd elitsatsande vän vars namn vi inte minns. Efter en tredje rak spurtförlust är det dags att få in denne man i lägret istället för att bekämpa honom.

Bonusmaterial:

Sture har trots sitt teknikorienterade yrke i telebranschen mycket svårt att hantera sin nya mobiltelefons kamerafunktion. När Sture tror att han fotograferar filmar han istället en snutt. Resultatet är häpnadsväckande och borde komma en bred krets till godo, möjligen framgent med hjälp av webmaster. För att få aning om innehållet så föreställ er Lars von Trier under sina strikta dogmaår och lägg till detta en mardröm hos en svårt snedtänd svampdrogare.

http://www.sodertaljeloppet.se/resultat.php

Kommentar från segraren Mattias Fredriksson:
”Ha ha, nog var det mer ansträngande att plocka hjortron…Hade tränat hårt i veckan och kände mig lite sliten, därför åkte jag inte fortare än jag behövde… Tyckte dock att Olle hade bra tryck i armarna.”

Lämna ett svar

Top