Åk rullskidor på Sandövägen!!!

Typ 2% av klubben var på plats för söndagens gemensamma rullskidträning: O-Per, Proskitmannen, Blomman och Filtret.
Trots en timme senare starttid (11.00), och att vi fått en timme vintertid nyligen, kom morgontrötte Filtret en kvart sent i sin nya mörkblå Volvo V70 (vi får hoppas den håller ett tag). Stures låånga förklaring var att han hade filat på en rostfläck till klockan 3 i natt på den gamla Volvon som ska säljas.

Vädret var absolut perfekt. Klar full-HD känsla med äckligt bra kontrast och färgåtergivning och en upplösning så att man såg varenda rynka i Olof Stenhammars nylle. 4 grader varmt och strålande sol, så där lagom varmt så man knappt svettas. O-Per övervägde att köra utan vattenflaska, men vi skidåkare tappar kroppsvätska i annan form, vilken behöver kompenseras, uppskattningsvis en halvliter snor och slem per mil, så O-Per tog med sig flaskan.

Blomman hade gjort klara framsteg som rullskidåkare trots lite känningar i ländryggen. Kan steloperation vara lösningen på ryggproblemen!? I mitten av december har vi svaret för då kommer Ortoped-Per med en avhandling i ämnet.

Första milen avverkades på 16-17 min per 5 km. Som vanligt blir det lite kubbning sista biten och när O-Per hade hängt av Proskitmannen så skulle väl saken vara klar, men då kom Sture som skjuten ur en kanon (likt Peter Göransson 1998) och bara blåste förbi de sista metrarna. 2:a milens slutspurt förväntades ett likande scenario men Sture kom aldrig och förnedrade oss yngre. Mobilen hade ringt precis i spurten och det var Mattias som ville ha hjälp med att få i en vattenskoter i sjön. Märkliga tider…det borde snarare vara dags för snöskoter och längdsidor vid det här laget. Man undrar när kommer snön?

Mattias kommentar:

Förhoppningsvis kommer ingen snö! Öppna fönstren och hjälp till med den globala uppvärmningen så kan kanske Stures utopi om året runt rullskidåkning i behagliga temperaturer bli verklighet. Tack Sture för hjälpen i söndags, roligt att du var försiktigt positiv till att vattensport kan vara en lämplig aktivitet i november.

Lämna ett svar

Top