Söderskidan 090108

Efter en kort kampanj på forumet dök också ett gäng NVSK:are upp. Fam Jansson var på plats under tidig eftermiddag för att prova skidor och valde till sist rubbskidor i det lösa föret. Klubbmästare snö körde på ett par stulna skateskidor han köpt på Blocket.

Anders Mora Eriksson försökte fulåka denna anrika tävling som normalt enbart är öppen för åkare från Stockholmsklubbar. Eriksson löste problemet genom att spökåka för NVSK.

Arrangemanget löpte friktionsfritt även om 214 åkare samtidigt på en varvbana gjorde att det blev trångt emellanåt.

Detta togs med jämnmod av alla utom Lappen, som drog vanära över NVSK genom att svära och leva om när den ikappåkte stackaren (ofta en kvinna eller ett barn) inte flyttade sig kvickt nog.

Efter tävlingen är NVSK-åkarna nöjda. Klubbmästare snö deklarerar att han hädanefter alltid skall tävla på stöldgods. Emma, Mats och Andrew tycker sig ha disponerat sina lopp väl.
Kung efter målgång är Lappen som har slagit Klubbmästare snö med 5 min och undertecknad med mer än så. En ansenlig tidsmarginal på ett lopp under en mil. Efter påtryckningar kommer det fram att Lappen utan onda avsikter åkt ett varv mindre än alla andra:

”Fan jag tappade bort mig nånstans mellan 3e å 4e varve. Dä ä int första gången jag kör för kort på ett varvlopp”

Klubbmästare snö deklarerar lugnt att det ligger i en renägande mans intresse att alltid hålla antalet nere oavsett om det gäller renar eller varven i en skidtävling.

Resultatlistan kommer, med tanke på det helanaloga tidtagningssystemet, att vara klar veckan före påsk

Nu har Sture hjälpt till från sjuksängen. Trots 40 gradig feber ringde han och yrade fram följande länk till en resultatlista http://tif.telia.se/index.asp?DocID=1582

Lämna ett svar

Top