Maserloppet 2009

….under drygt två timmar på ett underlag som man aldrig ser utom på seedningslopp och första söndagen i mars, dvs snö.

Dessa negativa tankar brottas jag med när jag skickar ner stavarna i ett dåligt packat spår på en myr i obygden och passeras av ytterligare en gubbe i min ålder eller tio år äldre.

För rullskidåkaren är lågsäsongen inne och bristen på goda asfaltsförhållanden har tvingat upp mig på glidskidor.

Några till från klubben närvarar och verkar uppskatta snö på riktigt. Emma ställde upp i D21, KM Snö (Andreas) och FMV-Martin i H 21 och furir Jansson och undertecknad i H40.

Det glesa deltagandet från NVSK berodde förmodligen på att någon förbisedd asfaltsplätt ändå funnits att uppbringa i huvudstaden för rullskidåkning.

Crille, som räknade bort sig på Söderskidan häromsistens, nedprioriterade Maserloppet och har tillbringat helgen på Rudans stadion med en kulram fäst vid vätskebältet.

Undertecknad snackade inför loppet till sig en övernattning hos KM Snö och hans hustru Anna i hennes lägenhet i Falun. Under förespeglingen att längdskidåkning är en glamorös sport lockades sedan Anna och hennes kollega Ann-Sofie med till Grönklitt och langade vätska. Kollegan, som haft ett sunt avstånd till längdsporten tidigare, ställde efter loppet en rad motiverade frågor till mig kring vad som kan driva en människa att träna mycket för att halvdöd komma på 10:e plats i H40.

Eftersom det inte ligger i en nygift mans intresse att fördjupa sig i hur mycket familjetid som kan vara rimlig att lägga på sport visar KM Snö då prov på sitt taktiska sinnelag genom att återföra diskussionen till förmiddagens vallatekniska spörsmål.

Den heta vallafrågan för dagen gällde typ av fästvalla och efter att ha konsulterat Kaosmannen per telefon och fått rådet att köra på mjuk burk valde alla klister med stor framgång, utom Emma som håller till i det övre prylsegmentet och tog fram rubbskidorna, som blivit populära bland åkare som redan har allt.

Intrycket efter genomfört lopp är att NVSK-åkarna var nöjda. Noterbart är att KM Snö gör ett starkt lopp och snuddar vid en tid god för seedning till vasaloppets 0-led.

Resultatlista Maserloppet:

http://www.kgoifskidor.se/dokument/2009/Resultat%20Maserloppet%202009.pdf

Lämna ett svar

Top