Skoter-Ronnie värmer upp!

Tidigare har Nacka Golf varit hemvist för den finska spårpatrullen som utövat kaosspårning på rimfrost. Detta har fungerat i 30 år men även klubbens minoritet har insett att denna epok av nostalgiska minnen är över till förmån för 2st Aktiv grizzly i prima skick. Klubbens ekonomi har blivit hårt ansträngd av diverse impulsköp från trötta kajakföreningar för att kunna göra spår av bästa kvalité. Skotergruppen består av Ahti Harju, Per Lind, Erik Björnefot och Ronnie Lindgren.

Det finns en klart lysande stjärna i denna grupp och det är Skoter-Ronnie som genom timmar i jour i containern i väntan på snö håller ett aktivt spårdragande levande. Ronnies upplägg för att klara vintern på skotern börjar på sen hösten genom att mjuka upp sin vältränade skoterbringa med några varv på isskrapet vid gustavsbergs bandybana, se bild. Då kylan oftast uteblir vid denna tid väljer Ronnie gärna den lite mer lättklädda stilen på skotern.

Ronnies största intresse är att mecka skoter och äta rådjurssadel (helst sjukten på annans mark) tillsammans med sin deltids särbo. Skoterintresset hålls vid liv i Lycksele där han fick agera dövikt när hans far kör familjens Valmet Lynx från 1969 med en motor från Sachs på 350 cm3! Redan i tidig ålder fick Ronnie lära sig att ta ansvar då han fick sin första ångmaskin i byggsats. Sedan dess har han ständigt sökt nya utmaningar inom det maskinella.

Skoter-Ronnie har en son vid namn Oskar vars ålder är okänd enligt Per Lind. Vi ringer vår sista livlina Sture, som sitter djupt försjunken framför veckas fantasyfilm.

Sture – Hallå

Gustaf – Hej Sture, du är vårt sista hopp.

Sture – Oj, då har du ringt rätt. Vad kan jag stå till tjänst med.

Gustaf – Hur gammal är Oskar, han på svampplockningen.

Sture – Va fan… 4 år.. Eller kanske 5-6.
Paus

Sture – Eller han gick nog i skolan. Jag är nog ganska dålig på det här.

Sture – KARIN, Kommer du ihåg pojken på Lasses svampplockningskurs?

Karin – (ohörbart)

Sture – 7

Gustaf – Är du säker?

Sture – nja, 8-9 kanske. Han verkade ha varit med om en hel del. Det regnade och han klagade inte…

Klick.

Rätt svar: Oskar är 7år. Om Ronnie själv får välja åker han gärna på träningsläger i Kattisavan med en AKTIV 600 från 1979.

All ny information som kommer fram kring Ronnie och hans liv kanske publiseras här.

Stures klimatteori

Nacka Golf har ett ”eget klimat” enligt Sture, där är det mycket kallare än på övriga Värmdö. Detta framkom under ett årsmöte i en numera nerlagd skidsektion i Värmdö IF. Sture försökte övertyga en däven VIF ordförande om Nacka Golfs förträfflighet med ett alldeles eget kallare klimat än på Värmdö, då det ligger på en 40 meters platå. Lennart spelade dum eller oförstående, oklart vad.

Klimatteorin bygger på egna empiriska studiers från flertalet skidmetropoler som Sture besökt under sina mer glidskidhungriga år som tävlingsåkare.
Sture berättar bla om en dag i Dalarna 1973. När han stiger in sin Volvo-PV 544 från 62 i Orsa är det -4 och sedan efter 3 timmars bilfärd inkl 2 oljebyten stiger ur möts av -25 graders kyla är förvirringen total. Geografilektionerna gör sig påminda och Sture funderar på om det kan vara El Nino. Men efter många liknande upplevelser, timmar i tvivel och obekväma samtal med SMHI kliver Sture ut ur garderoben och levererar sin egen klimatteori. Kortfattat går teorin ut på att temperaturen sjunker med 1 grad per 100 höjdmeter då man färdas neråt. Vilket för den oinsatta skulle ge Nacka-Golf en temperatur på 0.4 grader högre än övriga Värmdö. Men Sture löser detta med sin utvidgade klimatteori som kortfattat går ut på att temperaturen sjunker med 2 grader per 100 höjdmeter då man färdas uppåt. Kritiken som kan vara berättigad är att teorin innehåller motsägelser, Sture avfärdar detta med att det finns bevis.

Lämna ett svar

Top