Vad hände med KM-Snö????????

Crazy doc. försöker framföra tanken att undertecknad tagit över Pontus alias. Svaret är att även Nylander är luttrad och säger att detta är det värsta han upplevt.

Det hela började med att undertecknad och KM- Snö skulle åka ut till Rudan för den traditionstyngda söderskidan. Ett återkommande evenemang som har anrika företag såsom LM Ericsson och Televerket i startrunorna. Tidsplaneringen var dålig från början då ”tid för egen start” gynnar och direkt uppmuntrar personer med dålig planering att komma sent.

Andreas plockar upp mig med andan i halsen och tar tid när jag lastar in skidfodralet. KM- snö avslöjar att han har tagit intryck av Gunde Svan och numera försöker leva ett liv i stress och med små marginaler. Samtidigt ringer Crazy doc. och undrar vad som händer:

Olle –Är det Kaos?

Mattias – Jo här försöker man planera upp sitt liv och möts av en KM- mästare som lever med Gunde som förebild.

Färden är som hämtade från fenomenet Ghost Rider och Andreas vill inte vara sämre än att köra utanför marginalerna och se bortom trafikreglerna. Detta motiveras med att när man har ont om tid måste man tänka utanför boxen. Fem förbjudna vänstersvängar och 10 min felkörning i Handen är vi framme bland snön och framförallt isen på Rudan. KM- snö inser att tävlingen har startat och sätter av mot anmälningsbåset. Jag förstår att det gäller att inte tappa rulle och lägger mig bakom.

Rätt som det är når vi isfläckarna som noga maskerats med lite natursnö. Andreas hinner skrika till innan han ligger på marken och hostar blod och har svårt att andas. Katastrofen är ett faktum och efter några minuter står Andreas på seglar –Eriks toalett (ej låst) och spottar blod och låter som en kiosktant som röker gul Blend utan filter. Jag inser att det gäller att göra ett rådigt ingripande och ringer Crazy doc. Möts av en telefonsvarare som hänvisar till skärgårdsakuten vid allvarlig fara.

Andreas får samtidigt kontakt med O- Per som står och borrar i ett oregelbundet triangulärt ben (skapula). O- Per drar sig snabbt till minnes det han lärde sig som medicinstud. och passar samtidigt på att rekommendera ett besök på SÖS Akuten. Nästa problem blir att hitta bilnyckeln som försvunnit i samband med olyckan. Efter några minuter av letande hittar jag nyckeln och vi åker mot SÖS. Efter besök i Söderledstunneln och Hornsgatan och en förbjuden vänstersväng är vi framme och stormar in i huvudingången. Där står en trött tant med Konsumkasse med tomburkar och värmer sig.

Efter lite hjälp av områdeskartan hittar vi rätt och Andreas möter sitt första hinder innan han kan få kvalificerad vård. En skeptisk sjuksköterska undrar vad som har hänt. Andreas rabblar snabbt det han har lärt sig från O- Per vad man ska säga för att få akutsjukvård i Sverige (ont i hjärtat och blödande rektalpolyp). Andreas får invänta kirurgen på en brits och tar det hela med stoiskt lugn. Han skrattar åt eländet och säger –Jag tror inte jag kan köra stafetten på lördag! Efter ett tag kommer kirurgen och frågar ut Andreas om hans hälsotillstånd. Bestämmer mig för att åka hem samtidigt som kirurgen frågar Andreas –Röker du?

Lämna ett svar

Top