Hajkskola del 2 – nu med fortsättningen

Det kan hända att jag ibland överlämnar pennan till ”broms-Kalle”, som fått sitt alias tack vare sina hemgjorda bromsar på sina rullskidor. Detta är alltså starten på något där även andra klubbmedlemmar kan dela med sig av sina praktiska tips. Hör av dig till lasse”at”nvskidor.se på klubbmailen så kan det bli en artikel.

Hajkskola del 1 – se https://www.nvskidor.se/artikel/157/

Hajkskola del 2

Om man köper sig ett par nya atomic-pjäxor – hur bör dessa därefter behandlas? En atomic-pjäxas vara eller … – det är den stora frågan!

(Grunna på detta tills fortsättning på artikeln kommer… Den som kommer med rätt svar på forumet belönas med en chokladpralin!)

_______________________________

Nu är chokladpralinens vinstmöjlighet över, och alla medlemmar verkar sukta efter uppföljningen.

P g a axelskada, tidigare revbensskada samt total lättja har jag flyttat fram fokus. Ett Peter Jamell-citat från Nacka Värmdö Postens artikel är ju ”…det är på vintern rullskidåkaren föds…”. Denna livsfilosofi och sanning för varje NVSK-are fick mig att redan nu blicka fram mot sköna varma soliga rullskidpass. Då kom jag på att mina gamla silver-salomon gått sönder (kan ev. lagas av en duktigare ”Hajkare”…???). Varför inte investera i ett par lite luftigare sommarskor tänkte jag. Efter en snabbtitt i Pölderkatalogen visar det sig att SNS-sulan fortfarande inte tagit efter NNN-sulans gamla Alpina-rullskidsko. Inget problem för en händig ”Hajkare” tänkte jag.

Till denna åtgärd behövs egentligen bara en bra liten sax. Själv valde jag en stadig liten nagelsax för att klippa i det hårda konstlädret. Jag kan ev. längre fram tänka mig att ta fram en borrmaskin och göra lämpliga lufthål. Men detta får vänta tills jag provat ut modellen. Jag motager seriösa konstruktiva förslag i fråga om val av storlek på borr, då jag är lite osäker om jag ska välja 2 – 5 eller kanske 8 millimetersborr!

Lämna ett svar

Top