Marcialonga 2009

4 otroligt sköna dagar är förbi.
Vi bodde på Bed and breakfast. Det var en fantastisk familj som hade stället.
När vi kom hem på kvällen brann det levande ljus utanför huset och i hela trappan upp till övervåningen där vi sov. Till frukost serverades aprikosmarmalad och blåbärsmarmelad vilka stod på handvirkade små dukar med aprikoser och blåbär på. När det byttes marmelad så byttes också duken. Vi fick också underbara italienska ostar och parmarskinka till det nybakade brödet. Bara helt fantastiskt.

På kvällen åt vi middag på en fantastisk restaurang med grymt gott kött. Vi hade svårt att hitta dit så vi hamnade i kvällsmörkret ute på en snöbeklädd äng med en förvånad häst, trots att värden hade tvingat på oss ficklampor.

Första dagen åkte vi skidor på 1900 m höjd. Man blev lätt andfådd. Mat åt vi på en restaurang vid skidspåret. Jättegod spagetti.
Eftermiddagen ägnade vi åt besök i Canazei med test av MarciaLongaspåret där. En kaffe med kaka hann vi också få i oss innan vi åkte tillbaka till boendet.Värden presenterade en fransyska som kommit dit och också skulle åka MarciaLonga.
Hon ville att vi skulle valla hennes skidor vilket Kjell avböjde. Sedan ville hon följa med oss och äta middag vilket vi accepterade.

Vi åt på ett ställe där man inte kunde beställa mat utan dom hade bara en 7 rättersmiddag som också kostade därefter. Fransyskan var den torraste människa vi mött. Dag 2 En tur ut till Moena och starten av MarciaLonga. Vi provåkte spåret neråt dalen några km. Sedan åkte vi till Val di Fiemme . Där kördes MiniMarciaLonga. Små knattar som tävlade 3 km. Helt underbart med dom som tittade på allt annat än själva loppet så
dom körde in i varandra.

Lunch åts på restaurang Roma i Tesero där vi var för två sommrar sedan. Mycket god spagetti.
Tillbaka hem, vallning av skidor och sedan uppladdning på en väldigt trevlig restaurang på torget i Cavalese.
Spagetti och pizza.

Dag 3 Marcia Longa. Väckning 6 med risgrynsgröt. Buss till starten. Lite panik för att det var ganska kallt innan vi hittade ett värmande tält
Själva Marcialonga var det mest underbara lopp jag varit med om. Snabba spår som höll hela vägen. Vindstilla och sol.Efter målgång en underbar dusch på san Valier (hotell vid målet)
Kl 7 på kvällen stod vi i en folksamling och tittade på fyrverkerierna när siste man gick i mål. Efter en fantastisk pizza vaggades vi till sömn.

Vem vann då?

Ja om man räknar bort proffsen så kom

Kjell etta på 4.58 plats 1858

Ove tvåapå 5.50 plats 3055

Vi räknade vad det kostade och totalt med all mat, boende, hyrbil, anmälning, flyg, spåravgifter mm kostade det 6000

Detta gör vi om nästa år

Lämna ett svar

Top