En Riktig Skidtävling

Föret skulle kunna kallas utslagsgivande, eller varför inte rätt och slätt fördjävligt.

Snön hade vräkt ner över tävlingsområdet flera dygn och fortsatte att komma under tävlingens gång. Detta gjorde att spårbädden var fast som ett duntäcke, spåren snabba som sandpapper och stavfästet hårt som vinbärsgelé.

Hursomhelst fanns nu möjlighet för alla riktiga skidåkare att visa upp sig, och den från Stockholm som gjorde det bäst skulle koras till långloppskung, allt enligt sumpans hemsida.

NVSK mönstrade på ett 20-tal åkare i olika klasser, de flesta kanske utan anspråk på kronan men ändå ett besked om att det finns intresse i rullskidklubben även för glidskidåkning.

KM-asfalt, som har för vana att bete sig irrationellt genom att förlägga träningar i samma tid och rum som seedningstävlingar och därför tränade i Mora denna helg, har räknat till 21 NVSK:are i resultatlistan.

Snabbast från klubben och Stockholm blev vår Andreas Klubbmästare Snö Johansson, alias Myran som visade att åren i NVSK gjort honom gott.

Jag når honom telefonledes vid stamgrillkiosken på Valhallavägen under förmiddagen, där han kröker rygg över en 200-grammare med allt på.

-Sedan jag slapp från Norrland och snön har allt bara blivit bättre. Här i Stockholm kan jag fokusera på rullskidåkningen och det har utvecklat mig som skidåkare. Tidigare diagonalade jag både uppför och nedför men jag har fattat nu att det går fortare att staka, förutom igår då förstås.

Bonusmaterial (Lösa rykten och okontrollerade uppgifter)

Crille (Lillappen)väggade fullständigt. Farten mot slutet var så låg att man förstod att han inte bara kört in i väggen utan bar den med sig sista 15 km in i mål, dit han i alla fall tog sig. Starkt.

Johan K (Storlappen) råkade illa ut i starten och körde med en stav i 4 km innan han kom över en ny.

Supporten i spåret var god. Utmärkte sig gjorde tingsnotarie Ann-Sofie, kollega till Andreas hustru Anna, genom att för andra gången inom en månad utan påtryckningar langa vätska i uselt väder. Vidare stöttade fam Jansson stenhårt och även från jägarhåll hojtades det.

NVSK:arnas klädsel var betydligt uppstramad sedan den ödesdigra stafetthelgen. Undantag fanns ju förstås; Lillappen körde i ett obskyrt swixställ med en IFK Gällivaremössa och Jamell i ett Björn Dählie-kit.

Min egen kamera hade svårt att tåla 15 sekundmeter och 12 minusgrader så bilder från tävlingen efterlyses, läggs in i artikeln om man är betrodd, annars maila till mig:

olof.ekberg@ptj.se

Resultatlista:

http://www.orsask.se/wk_custom/documents/%7B87713ca4-e8e1-470b-9f7f-394887970c1e%7D_resultatorsaskimarathon2009.pdf

Lämna ett svar

Top