Vasaloppsbussen 2009

HEJ

Här kommer ett brev med en hel del saker att tänka på inför, under och efter Vasaloppet. Några saker är väldigt viktiga att långt tid i förväg ha koll på. Om du efter att ha läst detta brev undrar över något eller känner dig det minsta osäker ring mig så försöker jag hjälpa dig med det mesta.

INFÖR

Det första du måste göra är att kontrollera att du skall hämta din nummerlapp i Sälen. För bussen passerar INTE Mora. Om du inte skall hämta din nummerlapp i Sälen kontakta genast Vasaloppets kansli för ändring.

Meddela även mig vart du kommer att stiga på bussen (e-mail eller telefon), även som bekräftelse så jag vet att du mottagit brevet och informationen i brevet.

Vi sover på hårt underlag så tag med luftmadrass och sovsäck.

Skidor skall transporteras i skidfodral. Paraffinering vid förläggningen är ej tillåtet (missbruk beivras). Gör i ordning glidvallningen hemma så får du mer tid över där uppe med dina förberedelser. Se till att alla väskor och skidfodral är märkta med ditt namn.

Kvällsmat står du för själv så glöm inte att handla redan på hemmaplan. Möjlighet att värma din medtagna mat finns (butiker finns ej i närheten av förläggningen).

Se hemsidan för mera tips.

Glöm inte ta med dig startbeviset/Vasalöparen med ditt startnr.

UNDER

Kom i tid till bussen, den väntar inte. Är du sen får du åka ikapp bussen med annat färdmedel!

Väl i Sälen så måste det gå fort med att hämta nummerlappar, seeda sig och ev. byta namn. Så se till att ha koll på dit startbevis/Vasalöparen och kopior på resultat ifall du vill seeda om dig.

04.30!!! på söndag morgon går bussen mot starten och vi återkommer ej till förläggningen. I år har vi flyttat fram tiden 15 min för att alla ska få en bättre placering i sina startfållor. Tiden är fortfarande HELIG vilket gör att bussen går 04.30.00. Gäller även Stockholms Långloppskung (KM- Snö) som stretchade på tiden förra året!

Packa en väska med sovsäck och dylikt som du ej behöver ha i Mora (Denna väska läggs i NVSK- bussen)

Packa en väska med ombyte som du skall lämna i Sälen (lämnas på lastbilar vid starten) för vidare transport ner till Mora (där du duschar, Vasaloppet fixar denna transport).

Samt en påse/väska med överdragsklädsel som Du har på dig om det är kallt i starten som Du sen tar av dig 5 min innan start (som Vasaloppet transporterar ner till Mora och läggs vid din väska med ombyte).

Din kropp och dina skidor fraktar du förhoppningsvis själv ner till Mora och under loppet kommer vi att ha två egna kontroller, mer info kommer på bussen. Du har väl köpt NVSK- mössan för service!!!

När du gått i mål så duschar du och äter och letar rätt på bussen så fort som möjligt så vi har koll på var du är. Ha mobilen i bagaget till omklädningen så du lätt kan ringa mig vid problem.

Är Du bland de sista i mål kommer NVSK ta väl hand om DIG. Vi kommer ha en ledsagare som hjälper dig tillrätta i kaoset i Mora. Detta gör att Du förhoppningsvis återkommer med oss nästa år och åker ännu snabbare…

Avgångstider Buss

Var på plats minst 10 min innan avgång. DET ÄR VIKTIGT ATT DU MEDDELAR VAR DU TÄNKER STIGA PÅ TILL per@nvskidor.se SENAST PÅ ONSDAG!

Nedanstående tider är avgångstider för bussen

LÖRDAG

07.00. Gustavsberg Gamla Domusparkeringen (precis vid infarten).

07.15. Orminge (Lidls parkering)

07.30. Hotell Skandic Malmen (utanför entrén).

10.47 Ca. fika i Avesta. Efter egen plånbok. Finns även möjligheter att köpa snask och tidning.

13.00 Ca. mat i Malung ingår i priset (buffé).

SÖNDAG

04.30.00 Avgår bussen mot starten! Viktigt att inte ligga och dra sig utan snabbt göra det du ska göra nämligen åka skidor…

Bussen går hem så fort sista person kommit till bussen ca 19.00.

Med vänliga hälsningar din Ordförande

Per Lind tel 0704220017 mail: per@nvskidor.se

Lämna ett svar

Top