Kaosmannens vasaloppsresa

Det är nödvändigt som motvikt till det kaos som annars kan breda ut sig i en klunga människor som skall uppleva saker tillsammans.

Jag skall kortfattat redogöra för några beteenden hos kaosmannen den gångna helgen och förhoppningsvis sprider det förståelse för vilka krafter av oordning som hela tider lurar under ytan.

Rangordningen är gjord i stigande grad av vad som kan anses avvikande från normen för de flesta människor:

5. Springnota på Hotell Malmen

Kaosmannen har aldrig ägnat sig åt kolhydratladdning men de flesta vet inte om att han ofta glömmer att äta helt och hållet, vilket ofta leder till panikköp av slangpölsa som intages kall under färd i glasmästeribilen. Just denna morgon hade frukostmålet glömts bort varför Kaosmannen glider in på Hotell Malmen och tar en gratisfrukost innan han kliver på vasaloppsbussen, som råkar ha påstigningsplats där. Hur buffépersonalen för en sekund kan tro att Kaosmannen är hotellgäst blir för alltid höljt i dunkel.

4.Ingen ytterjacka

På Haglöfs outlet-store, som ligger i samma byggnad som fiket där bussen gör halt efter några timmars färd, återfinns Kaosmannen rotande bland exklusiva plagg med dubbla goretexlager.
Jag vet att nyinköp inte ligger för honom så jag frågar förvånat om han skall handla något. Det visar sig då att han ”inte fått med sig jackan när han stack” och utstyrseln han bär, sweatshirt med fleeceväst, står sig dåligt mot svensk normalvinter norr om dalälven. Han har därför nu tänkt att fynda ett kvalitetsplagg till lågpris, men backar då prislapparna trots sekundamärkning avskräcker.

3.Osicklade skidor

Pga oreda i samband med preparering av skidutrustningen (se nedan) glömmer Kaosmannen att sickla av glidvallan och kommer till start med billigt paraffin som helt täcker glidytorna på skidorna. Han upptäcker detta i Mångsbodarna och får där låna en sickel för att hjälpligt skava rent.

2.Mälarvattnets borttappade stav

I samband med vasaloppet 2008 förlorade Mälarvattnet på ett mystiskt sätt en Diamond Stormstav som han lämnat till NVSK:s serviceorganisation för att ha till hands vid skada på originalutrustningen. Under en lång tid efter resan efterlyste Mälarvattnet sin stav på hemsida, styrelsemöten, träningar och i alla andra sammanhang där NVSK:are fanns närvarande. Liksom alla andra skakade Kaosmannen på huvudet åt den märkliga historien med den försvunna staven, ända tills den ramlar ur hans eget skidfodral, som inte varit öppnat sedan vasan för ett år sedan. Frågan hur den hamnat där kan inte besvaras. Han kan i alla fall omöjligen misstagit staven för sin egen eftersom Mälarvattnets stavar är lika långa som hela Kaosmannen.

1.Skolbranden

Eftersom Kaosmannens stavar fortfarande denna säsong är obrukade i snö måste rullholkarna värmas av för att bytas mot snötrugor. Detta sker lämpligast, tycker Kaosmannen, genom att lägga upp stavarna på en elspis på så sätt att en fullt påslagen platta värmer upp plasten. Det blir långtråkigt att vänta så Kaosmannen lämnar lokalen för att ta en bullfika och det blir Klubbmästare Snö som upptäcker att meterhöga lågor slickar taket och som rådigt släcker branden med sina bara händer. Han skyddar sedan under vasaloppet sina brännblåsor med Kalle-Ankaplåster och kan trösta sig med att NVSK möjligen kan nyttja förläggningen även nästa år.
Kaosmannen använder sin sickel för att göra spis och golv rena från plastrester och glömmer sedan att sickla skidorna (se ovan)

Avslutningsvis vill jag påpeka att denna texts syfte inte är att misskreditera Kaosmannen, som med rutin, envishet och jämnmod bidrar till klubbens möjlighet och mål att erbjuda sina medlemmar upplevelser.

Lämna ett svar

Top