Medlemsnytt-Tobias Nylander

”Det är lillbrorsan, jag har lärt honom allt jag kan” skrävlade Pontus Kaosmannen Nylander i öltältet och lögnen avslöjades först under bussresan hem, i höjd med Järva Krog. Ett visst släktskap finns trots allt, även om det inte alls handlar om så tjockt blod som brödraskap:

”Ja min farfars bror och Kaosmannens farmors halvsyster var bryllingar och startade Nackas första glasmästeri ihop, så jag har nog lite kaos i ådrorna också” mumlar Nylander den yngre fram medan han tuggar i sig en riskaka och fortsätter med redogörelsen om hur det gick till när han skulle åka seedningsloppet Orsa Ski Marathon:

”Jag fattade inte att så många var anmälda och att alla skulle starta samtidigt så det blev lite stressigt. Jag kom först 20 minuter före start och hann precis lägga två lager oklossad blå extra innan starten gick”

Vasaloppet gick alltså bättre, med en 369e plats från 2a led. Det något sträva föret passade konditionsstarke Nylander bra. I bagaget finns ban- och terränglöpning på juniorelitnivå med några SM-stafettguld och topp tio-nivå för egen del. 5000 m på bana har avverkats på 15.20 och milen på 32.30 innan en knäskada satte stopp.

”Knät är mycket bättre nu. Jag är lätt god för milen under 35 fast jag inte sprungit på länge. KM löp i alla former ser jag självklart fram mot”

Skidträningen sköttes under hösten medelst rullskidåkning först och främst. Eftersom Tobias bodde i Munchen blev det många pass i Olympiaparken och tät uppvaktning av fotande japaner.

Hur är det med glidskidor då?

”Det blev ca 30 mil före vasaloppet. Det är kul att åka glidskidor som kuriosa men det är ju rullskidåkningen jag brinner för. Jag ska ställa upp i så många rullskidtävlingar jag kan”

Slutligen så den viktigaste frågan. Har Nylander jr ngn kompetens eller färdighet som kan komma styrelsen till pass?:

”Nja, jag vet inte. Jag praktiserade några år på en byggfirma som gjorde det mesta så helt borta är jag väl inte. Jag har svetslicens, kan lägga om falsade plåttak, smäller gärna upp en regelstomme och bredspackling är också kul. Mest gillar jag nog mur- och putsjobb förstås. Om någon i styrelsen skulle behöva hjälp ställer jag ju självklart upp”

Lämna ett svar

Top