Slottssprinten 2009

Slottssprinten 2009 bjöd på schysst väder, kotlettglasögon, Red Bull, Mälarn, Barnvakten, en grön jägare (jo jag har såna i bekantskapskretsen) mycket skratt, Kung Carl XVI Gustaf och glidskidåkning av klass. Det var lite skogsmulle inslag av vilsna barn som sprang 42 gånger upp för slottsbacken men annars var det stil såväl i skidspåret som utanför. Dunjackor och goggles var ett nytt inslag i det svenska skidlandskapet. Men även på slottssprinten fanns det inslag av gammalt.

Lill-stekaren noterade att det var Wassberg som körde pistmaskinen. Ingen hembygdsförening i Stockholm som besitter dessa kunskaper. Det stora samtalsämnet var vilket hotell som är gott nog för ett landslag. Mälarn visar sig ha koll på läget.

Mattias – Hur ser boendet ut?

Mälarn – Normännen bor i Falun och tog bilen ner …

Mattias – Okej, var bor det svenska landslaget?

Mälarn – Pinsamt men det bor på ett vandrarhem på Gärdet!

Mattias – Va du skojar, våningssäng och dusch i korridoren delat med en buss rumänska turister och continentalfrukost med revbensspjäll!

Mälarn – Japp typ som härbre. Svenska landslaget i Stockholm har svårt med boendet i Stockholm. Kändes inte fräscht…

Efter detta bjuder Mälarvattnet på dagens kommentar när han ser små gröna prickar i slottsbacken – Det där är killar & tjejer som inte har råd med liftkort… Inser snabbt att jag ändå måste ta deras livsstil i försvar och försöker tona ner det hela med ungdomligt oförstånd! Mälarn går snabbt vidare och spejar efter damer i slottsbacken och undrar när Red Bull bilen kommer. Efter ett tag dyker Mälarns pryo upp och förklarar snabbt läget – Var lite svårt att komma in men militärpoliserna lät sig övertalas om att stället var i behov av dricka!

Första stationen blev Svenska landslagets Scanialastbil som fick färdkost till nästa vandrarhem. Även det norska landslaget med dess vallabod fick besök av Mälarn:

Norska chefsvallaren – Va här får ni inte fota…

Mälarvattnet – Hm… klick

Mälarvattnet kommer tillbaka till slottsbacken och fortsätter att underhålla. Vilka sponsorer vi har här Folksam, Vattenfall och juice från Östeuropa.

Mälarn -Den sponsoransvarige har inte gjort hemläxan. Inte direkt någon Rolexklass på den här tävlingen på Kunglig mark.

Mattias – hehe vad menar du utveckla.

Mälarn – Va faan titta dig om… Folk står och fryser i konstfibrer med ruggad yta, det måste vara mer kotlett frisyrer och glada människor.

Mer text kan komma…Måste prata med Mälaren minnet är dåligt

Lämna ett svar

Top