Sweden12hroller

Efter 12 h, 153 varv, motsvarande 28 mil och en snitthastighet på 23,5 km/h kom NVSK:s Team ”Filtret” in som 3:a i tävlingsklassen på rullskidor. Stern Elit 1:a. Navåsen 2:a.
Framtidsmannen Tobias Nylander (som inte verkar vara släkt med Kaosmannen) körde det allra sista varvet i mojnad vind in på allra bästa varvtiden 3.56 och slog därmed rullskidsvärldsmästaren och Eagle-leverantören Tobias Westman! Vi var före vår broderförening Björnstorp som vann motionsklassen. (De valde att ställa upp där för de hade några ”motionärer” i laget).

Dagen började mycket blåsigt på fuktig vägbana. Taktiken var att köra 5 varv var för att sedan byta till en fräsch gubbe. Ganska snabbt märkte vi att man tappade väldeliga i fart på nästkommande varv. Särskilt start- och målrakan tog musten ur en där motvinden mättes upp till som värst 17 m/s, dvs kuling! Någonstans där så försvann två varv (8-10 minuter) mot 2:a pristagarna Navåsen.

Proskitmannen tog tåget ner och dök upp rätt bakis vid ett-tiden och mötte ett allaredan rättså slitet gäng. Sture var desorienterad och hittade inte depån där vi hade våra grejor. FMV-Martin ställde samma fråga om och om igen vilket tolkas som viss trötthet. Hälsinge-Peter valde att lägga ut små matdepåer som han kräktes upp i lämpliga kurvor. Lunchen lades ut i kurva 4.

Navåsen hade två killar som var riktigt snabba (Stefan Nordlander 238 i Vasaloppet och Rasmus Blom 149:a) så de skulle nog kunna hålla om det skulle behövas. Vi gjorde vårt bästa för att ta in avståndet. Vi gick ner på tre varv och senare på två och singelvarv. Sista timmen bara singelvarv och då kunde vi pressa tiderna ner mot låga 4 minuter i avtagande vind. FMV-Martins Eagle skidor med fräscha och rätt inställda hjul gick helt klart bäst. Så vi körde mycket på de paret för att hålla nere varvtiderna, men Navåsen hade 2 varvs försprång ända in i mål.

Åt IK Stern var det inte att göra åt. De hade det bästa materialet och så var de rätt vassa får erkännas med Tobias Westman i spetsen. Han körde förövrigt i integralhjälm och hävdade att han tjänade 2 sekunder per varv på det.

Efter en i stort sett kaosfri tävling förutom det normala kaoset med tappade stavspetsar mm…så kom kaoset i samma veva som tröttheten efter tävlingen.

Hälsinge-Peters plånbok försvann.
Alla försökte intala varandra att den säkert kommer fram i packningen, ingen hade ork att dra ut packningen igen för att titta efter, eftersom det varit avancerad tetris att stuva in allt. När vi så kom fram till Tobias familjs sommarnöje så kunde vi konstaterara att den fortfarande var borta. Sture tyckte synd om Peter. Mitt i natten, ja klockan måste varit 23 så åkte Sture och Peter tillbaks de 5-6 milen för att leta.

De gjorde intjack på motorbanan och lyckades i skenet av Proskitmannens pannlampa hitta plånboken som låg kvar i depån. Då uppdagades att även FMV-Martins mobil var borta och NVSK:s banderoller (med reklam för Stockholm rullskidcup) som Proskitmannen hade tagit med sig. Sture snackade med några norrmän som bodde över i matbespisningen. De förstod inte vad banderoller var för nåt. De trodde det var rullskidor på larvfötter. Till slut fick Sture tag i en arrangör som sa att någon tagit ner banderollerna och tagit med dem till hem Varberg. Efter en osedvanligt lång dag så sov alla gott den natten.

Tack till klubben för sponsring av anmälningsavgifter (vi fick nyckelringar i pris, vilket knappast skulle täcka startavgiften om vi skulle sälja de på blocket).
Tack Sture för planering och samordning för att i möjligaste mån undvika kaos.
Tack till Tobias för förstklassig inkvartering i ett boende som skulle kunna varit på framsidan av Sköna Hem. Starkt jobbat också på banan.

Nöjda hälsningar från Team ”Filtret” genom Proskitmannen.

PS. På söndagen ställdes det inplanerade rullskidpasset in p g a värkande ryggar. Tobias och Proskitmannen tog ett uppfriskande bad i havet och efter sightseeing i Falkenberg så drog vi hem i den USLA bilen. (Stures fru kallar den så för det är så dålig. Regnummret är USL…).

Lämna ett svar

Top