NVSK &…..UPPDATERAD

2006 spändes bågen lösare och jag siktade på 3.10. Mötte väggen då redan på Söder Mälarstrand och tog en taxi till stadion. Med denna trend borde dagens mara innebära en fart med sikte på 4-timmar och brutet lopp på Strandvägen första varvet.

Om min maratrend vet tydligen Nitare intet eftersom han tippat mig som förste NVSK:are i mål på 3.03.33.

Jag har fortfarande sub 3h som drömgräns och hade gjort upp med långpasspolarna Redaktörn och Ingenjörn att hålla 3-timmars-fart så länge som möjligt. Även KM-snö hade anmält sitt intresse för att springa i denna lilla klunga.

I startfålla C sammanstrålar gruppen ovan och även regerande KM-marathon Hammer dyker upp, glad trots att han har tränat för lite. KM-snö har också tränat lite. När träningsprogrammen för maran för 2-3 veckor sedan förespråkade ordentlig neddragning av träningsmängd utbrast han:

”Men jag har inte börjat med grundträningen än”

Detta måste vara okänt för dem som tippat honom som förste NVSK:are i mål och även att han under 2009 blott har ett tillryggalagt ett (1) löppass över 20 km.

Startskottet ljuder och snart visar sig hastighetsöverenskommelsen vara vatten värd.
Ingenjörn´ser jag igen först i mål, dit han kommit efter drygt 2 timmar och 59 minuter efter att ha öppnat ganska hårt.

KM-snö tycker att 3h-tempot är söligt och drar iväg i 4min/km-tempo. Honom ser jag överhuvudtaget inte mer under dagen men springer utan att märka det förbi någonstans vid 12 km.

Redaktörn´ har ingen bra dag och kanske var det inget genidrag trots allt att starta loppet halvvägs in i en antibiotikakur mot halsfluss. Han kliver av halvvägs.

Själv varvar jag med 1½ minuts marginal till 3-timmar och med gott hopp. Vid 30 km tänker jag att det är tur att jag har 1½ minuts marginal. Vid 35 km passerar farthållaren för 3 timmar utan att jag kan göra något åt det och vid 37 km sätter jag upp 3.05 som nytt slutmål, vilket klaras med en halvminuts marginal. Rejält kroknad alltså men inte bruten och det är gott att i skrivande stund göra slut på ett partypack Bridgeblandning och en whisky i vetskapen att det tar ett år innan titeln KM-marathon kan tas ifrån mig.

Säkert glömmer jag flera men i alla fall tack till Andreas för att du inte sprang några långpass och tack till Mattias för att du körde vattenskoter och spelade tennis idag.

Resultat NVSK:are:

254 Olof Ekberg 69 Nacka Värmdö SK 16005 3.04.16

398 Patrik Ytterman 71 Nacka Värmdö SK 438 3.11.04

456 Andreas Johansson 78 Nacka-Värmdö SK 1877 3.12.48

728 Jari Rautiainen 74 Nacka-Värmdö SK 15095 3.20.08

2381 Stefan Tall 71 Nacka-Värmdö SK 923 3.43.50

7740 Håkan Dahlén 72 Nacka-Värmdö skidor 2813 4.40.00

Bonusmaterial

PM Redaktörn Nilsson tog inte bara det okonventionella beslutet att springa maraton infekterad med grupp-A streptokocker. Han valde också att så sent som igår köpa nya skor som han gått in över vardagsrumsgolvet under kvällen.

Patrik Ytterman sprang får man gissa, med sikte på sub 3h och var fram till 30 km snabbaste NVSK:are. Att döma av temposänkningen som sedan kom måste Västerbron ha varit en obehaglig upplevelse, som det skulle vara kul att höra lite om.

Lämna ett svar

Top