Ännu en klubbläkare…

”Då det som bekant i NVSK råder akut brist på läkare samt kvacksalveriråden florerar villt på hemsidan och andra forum här i klubben, så har jag nu lyckats värva ett välkommet nytillskott (jag kommer att hänvisa alla förfrågningar om krämpor etc. i första hand till honom i fortsättningen):

Det är min kollega Kalle Eriksson som nu efter många års avvaktan äntligen bestämt sig för att själv ställa upp i Vasaloppet. Rullskidor från Runner store har redan införskaffats till hans 50-årsdag och han siktas numer då och då stakande utmed Gamla Värmdövägen.

Kalle har annars en diger meritlista förutom att han är doktorerad överläkare på Sös ortopedklinik. Han har i yngre år bl.a. livnärt sig som entertainer och komiker. Han var en ypperlig toastmaster på min disputationsmiddag kan jag intyga! Han har annars vad gäller skidåkning bl.a. 2 genomförda OS samt 5 VM med längdskidlandslaget bakom sig. Då som landslagsläkare, och han har som allvetare uttalat sig i världspressen om allt från doping, viroser / snuvor, skidskador och mycket annat. Man kan också lägga till att efter han slutade som landslagsläkare började det gå utför med skidframgångarna….

Han själv har faktiskt också en skidåkarkarriär i ungdomen då han gick skidgymnasiet i Torsby. Han vill helst inte att det nämns att han bl.a. varit 2:a i Götalandsmästerskapen en gång i tiden, så jag lovade att inte knysta något om hans egna skidframgångar. Han har dock aldrig åkt Vasaloppet även om han bl.a. uttalat sig i media om denna företeelse. Se bl.a. http://svt.se/svt/jsp/Crosslink.jsp?d=82978&a=1068407&lid=senasteNytt_268285&lpos=rubrik_1068407

Han säger nu att han ska gå på skidorna mellan Sälen och Mora (dvs. inte åka), mest mysa och dricka blåbärssoppa dvs. han är mer inriktad på upplevelsen än resultatet vilket stämmer mycket väl överens med klubbens stadgar! Börja inte dricka för sent bara! Det var för övrigt något som vi på klubbens årliga spritfest också kom fram till.

Varmt välkommen önskar vi honom!

O-Per

Lämna ett svar

Top