Team Stockholm i Torsby

För 2009 baserades uttagningen i princip på de bästa tiderna från DM individuellt med vissa modifikationer där tex NVSK:s långloppskung Andreas Johansson befanns vara värdig en plats då punkterad lunga ansågs vara giltig ursäkt för att inte åka DM och övriga resultat inkl vasaloppet talade för honom.

Exakt hur laget ser ut från år till år avgörs av herrarna Yttermo och Hasselgren som chockar 2009 års lag med beskedet att uttagningen för 2010 kommer att baseras på resultatet från DM 10km fri stil som avgörs 100117.

”Detta är ingen vasaloppsklubb” säger Yttermo när lagmedlemmarna tar farväl av varandra för att nästa säsong ge plats åt horder av sumpanjuniorer som hoppskejtade före de kröp.

Vad är då vitsen med laget? Ära och berömmelse i den lilla skidvärlden givetvis. I en snorig och ensam sport som lider svältdöden i konkurrens med ungdomarnas dragelse till komfortzonens lockelser behöver de mest trogna utövarna lite uppmuntran.

Det kan som helgen v41 vara några subventionerade dagar som enda svenskar i en skidtunnel ockuperad av norrmän, eller en mössa med Teamtrycket på, eller varför inte en löptur med Yttermo i Ågesta.

Icke att förakta är heller den ökade kunskapen om träningskulturen i konkurrentklubbarna.

Sätt tex några jordbänningar i ett spår och släpp en junioråkare framför dem så skall du få se ett A1-pass försvinna i en dimma av mjölksyra när den stackars ynglingen skall åkas ikapp.

Sumpan, som gärna vill ha elitkänslan närvarande, planerar givetvis passen i tunneln minutiöst med oändliga turer fram och tillbaka växlande mellan skidor utan stavar, stavar utan skidor, vänsterstav, högerstav osv osv. Edwin faller dock ur ramen när han efter halva lördagspasset utbrister att ”Det här var djävligt tråkigt” och förklarar att han för avsikt att åka skate hela tiden för att han inte orkar valla sina klassiska skidor.

Som skribent är jag förstås med nästa gång laget träffas igen, oavsett hur uttagningen gått till men jag skall i alla fall åka DM fri stil då varje skidåkare bör ha stått på skateskidor minst fem gånger i sitt liv.

(Fler bilder inväntas från jordbänninghåll så snart upphovsfrågan är löst)

Lämna ett svar

Top