Bättre skidåkare med teknik!?

Mathias Swahn som han heter är en av landets främsta tekniktränare och har hjälpt många Vasalöpare att nå sina mål genom åren. Swahn berättar för oss att man kan bli en bättre längdskidåkare om man får till tekniken. Vi trodde sedan tidigare att skidåkning handlade om att ha störst lungor, hårdast triceps och bäst utrustning. Efter Swahns korta men givande föreläsning insåg vi snabbt att tekniken måste finslipas eller rättare sagt vi måste skaffa en teknik.

Det tog inte mer än två dagar så var Vasa Swahns tekniktips bortglömda eller snarare förträngda, ”Mälarn” befann sig nu på tidigare landslagstränaren Christer Skogs testcenter för att testa mjölksyrevärden och andra för en elitidrottare vettiga styrketester.

Testerna visade mycket goda värden och ”Mälarn” visade sig kunna arbeta länge och hårt med mjölksyra strutande ur musklerna. ”-Detta ska firas” vrålade ”Mälarn” utanför Skogs testcenter på Kungliga Djurgården, vi drog direkt hem till mig och blandade upp en Vitargo Electrolyt och drog i oss den.

Kolhydrat och koffeinstinna av den ljumma Vitargon och Red Bull Energy Shot satte vi på SVT sporten och möttes av nyheten att SVD bragdmedalj tilldelats skidskytten Helena Jonsson, SVT visar en tillbakablick av tidigare bragdmedaljörer och det är idel längdskidåkare som figurerar som tidigare pristagare och vår övertygelse att det är genom längdskidåkning man når ära och berömmelse blir bekräftad.

Vad som vidare är gemensamt för de tidigare bragdmedaljörerna är att de har en fantastisk teknik och vi inser snabbt att vi totalt tappat fokus på vad vi tidigare sett som nästa viktiga projekt. Att finslipa en befintlig alternativt skaffa en teknik!
Efter att finkammat samtliga skidsiter värda att besöka så står det utom allt rimligt tvivel att den trefaldiga Vasaloppsvinnaren Daniel Tynells läger i Tänndalen är det främsta om man vill kapa tid mellan Sälen och Mora. Vi bokar genast lägret som är schemalagt till 3-6 december och ”Mälarn” kommer på den briljanta idén att ta vägen förbi Östersund för att livestudera bragdmedaljören Helena Jonssons teknik på Världscuppremiären i skidskytte.

Fortsättning följer

”Groggvirkesfabrikören”

Lämna ett svar

Top