INSNÖAD SKIDSÄSONGSAVSLUTNING I TORNEDALEN

Oavbrutet snöfall, hela natten före och under loppet, gav arrangörerna en omöjlig uppgift och ett extremt tungt före. Några minusgrader, fin nysnö och i praktiken ett enda, för de flesta pulvriserat spår.

Tornedalsloppet är ett gammal klassiskt lopp över 45 km som körts sedan 1968. Det går sista söndagen i mars från Svanstein till Övertorneå i mellersta Tornedalen och bjuder både på långa fina stakpartier liksom en del backar i slutet. Under fina förhållanden kan det gå blixtsnabbt, likväl som det en dag som denna kan bli något helt annat. Rekommenderas alla som vill upptäcka andra spännande lopp, och är beredda på både lite himmel och helvete. Ger även seedningsmöjlighet för följande års Vasalopp.

Mottot ”I fäders spår…” gällde även här för NVSK:s utsände och ende deltagare, bördig från denna avkrok. Undertecknad tog sig i mål efter att med något bakhalt ha tappat klungan tidigt. Mestadels blev det tung spårning i eget majestät, men trots allt en rejäl genomkörare som avslutning på en härlig vinter med över 80 snömil.

155 åkare fullföljde 45 km vädret till trots. Vinnare i herrklassen blev Ulf Tingelöv, Kraftstaven Ski Team. Bäste Stockholmare Peter Sundén, Huddinge SK på en 21:a plats. Damklassen vanns av Nina Lintzén, Årsunda IF. Loppets hemsida: www.tornedalsloppet.se.

Lämna ett svar

Top