M&M gör gott i NVSK

Magnus Andersson och Johan Myhr ska kriga för röda armén.

Mange är östgöte i blodet och började åka skidor vid 3 med tävlingsdebut vid 6. Skid- och löpkarriären gjorde tillfälligt halt 1990 och paddling tog över fram till 1997 och ett antal SM hanns med. Sedan väntade soffan i flera år:

-Jag fick jobb på Estrella och la på mig ordentligt. Enda fördelen med de åren är att jag kan mitt sortiment av friterade potatisprodukter. Faktiskt var det över en bunke grillchips jag träffade Myhren 2002 när jag börjat på Handelsbanken. Myhren sparkade igång mig igen.

På väg mot den toppform som han fortfarande söker har Mange på senare år hunnit med flera guld i veteran-SM, senast innevarande säsong, samt framskjutna placeringar i Masters World Cup i Falun. Bästa vasaloppsplaceringar är 184 år 2005 och 204 år 2007 men han siktar högre, målet är topp 100.

En av Anderssons största tillgångar som idrottsutövare är hans träningsvillighet, driv och envishet

-Han är ett fenomen säger Johan Myhr, som själv är bördig från Jämtland. Därifrån har han några DM-tecken och också guld i militär-SM i skidskytte.

På senare år har Myhren mest åkt långlopp, men efterhängsna skador har stört motivationen och förhindrat långsiktig planering och träning. Att falla tillbaka på rutin och talang har i alla fall räckt till en topp-100 placering på vasaloppet och som näst bäst åkte han in som 113:e man

Flera gånger har Myhr också gjort rullskidlivet surt för NVSK-åkare, framförallt genom en vass spurt. Hur den framtida satsningen på både rull- och glidskidor ser ut beror på om han får någon ordning på sina skador.

NVSK har nu fått två värdefulla tillskott som vi hoppas kan locka fler åkare till klubben och sporra de redan aktiva att satsa ytterligare.

Lämna ett svar

Top