12-timmars

Tävlingen körs på Falkenbergs motorbana som är en mycket fin 1843 meter lång racerbana. Banan är mycket bred med jättefin asfalt. Banan används årligen till bla racertävlingen STCC och är Sveriges snabbaste racerbana. Bättre förhållanden för rullskidåkning finns inte.

Tävlingen körs både i rullskidklasser och inlinesklasser.

För rullskidor är det klassisk stil som gäller.

Tävlingsformen är en stafett där deltagarna tävlar i lag och enbart en lagmedlem är på banan åt gången. Laget får bestå av max 6 åkare. Tävlingen pågår i 12 timmar och det gäller för laget att hinna så många varv som möjligt under denna tid.

Det går även att åka i soloklass om man vill och orkar detta.

Nacka-Värmdö skidklubb har för avsikt att vara med i denna tävling med minst ett lag, men vi hoppas på att kunna ställa upp med flera lag.

Vi kommer att bo i Tobias Nylanders familjs jättestora sommarstuga strax utanför Falkenberg (vid havet). Resan till Falkenberg kommer troligen att göras med bil.

Det kostar 625:- per person att vara med i tävlingen. NVSK kommer troligen att subventionera denna kostnad, osäkert dock med hur mycket. Det ingår bla 2 måltider under tävlingen samt att vi har ett eget garage vid banan att hålla till i.

Förra året var första gången denna tävling kördes och då ställde NVSK upp med ett lag bestående av 5 personer. Jag (Sture) var med i detta lag och jag tycker att detta rullskidlopp var det roligaste sport-evenemang jag någonsin varit med om och tävlingen gav verkligen mersmak.

Ni som vill vara med och åka denna tävling kontakta Sture Nordlöf så snart som möjligt dock senast söndag 23 maj.

Eftersom det är många praktiska saker som ska ordnas inför tävlingen så är vi tacksamma om ni inte väntar till sista anmälningsdagen med att kontakta Sture om ni innan dess vet att ni vill och kan åka med.

Sture nås på tel: 08-570 214 14, 08-504 525 05 eller mobil: 070-537 32 28

Sture nås på mail: sture.nordlof@telia.com

* Här är en länk till tävlingen:

http://www.varbergsrsk.com/empty_44.html

* samt en NVSK-rapport från tävlingen 2009:

https://www.nvskidor.se/artikel/218

* och en NVSK-videofilm från tävlingen 2009:

Lämna ett svar

Top