Vålarullen 2010

Starten var enligt uppgift händelsefattig och gränsande till tråkig, som alltid när inte Mattias är med och kör om startbilen efter 200 meter.

Efter ca 30 minuter föll ett regn som var så kraftigt att Sture ville bryta loppet men som han själv redogör för fanns det ingen som tog notis om detta så det var bara att fortsätta mot ett ännu värre öde i form av det illasinnade potthål som fällde vår rullskidambassadör en bit fram längs banan.

På 3e och 4e plats av NVSK:arna återfinns FMV-Martin och Hälsinge-Peter. FMV har en bit kvar till den rullskidform han befann sig i vid denna tid förra året och bromsades lite extra av att behöva åka och vattna en törstig H-Peter som visade upp en osannolik orutin när han inte tog med sig vätskebälte.

Som alla vet finns det bara en eller två plastmuggar vid vätskestationerna runt Tämnaren och kommer man längre bak i klungan finns inget att hämta. Dessutom har hittills ingen lyckats fånga en stillastående plastmugg från ett par rullskidor med mer än 1,2 milliliter vätska kvar då muggen förs mot munnen.

Broms-Kalle kommer i mål 1½ min före team FMV-HP men är då en bullfika efter bäste NVSK:are för dagen; Magnus Andersson.

Andersson har öppnat säsongen mycket målmedvetet och visar upp en stakförmåga som bådar gott. Redan nu har Mange hackat otäckt många asfaltstimmar och på Vålarullen räckte det till en andraplats.

Andersson var med i täten hela vägen och prövade tidigt att köra offensivt. Mot slutet av loppet kom Magnus loss med junioren Henrik Rosén i rygg men fick se sig besegrad i en långspurt.

Lämna ett svar

Top